Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Neef: Eind aan Hetze

Wijdemeren, 15 november 2005

In de Gooi van zaterdag stond een artikel waarin wethouder Wim Neef, lijsttrekker van het CDA, spreekt over de hetze die DBW tegen hem zou voeren.

Over de verkoop van de grond voor het bouwplan Zuidsingel fase 7 (La Traviata) wordt al een jaar gesteggeld en vliegen de beschuldigingen over en weer door de lucht. De grond was van de familie Neef. Rond de verkoop van de grond, die uiteindelijk in handen van de kopers van de huizen terecht kwam, gaan wilde geruchten en lopen er rechtszaken. Oud CDA-wethouder Gerard Torsing trachtte zelfs tijdens de raad aangifte tegen Neef te doen.


Wethouder Wim Neef (CDA)

DBW kwam tijdens de raad van 3 november met een aangekondigde interpellatie over de complexe kwestie. De interpellatie werd niet behandeld door de raad. Het college stelde voor om een onafhankelijk onderzoek naar alle eventuele onregelmatigheden te laten instellen, hetgeen aldus besloten werd. De commissie moet half januari komen met een eindrapportage over de kwestie. Wethouder Neef is blij met het externe onderzoek om van alle verhalen af te zijn.

In de krant zegt wethouder Wim Neef dat DBW de kwestie steeds opnieuw op de agenda zet om de aanstaande lijsttrekker van het CDA voor de verkiezingen alvast te beschadigen.

(Een nieuwtje! Wethouder Wim Neef wordt lijsttrekker van het CDA. red.)


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Windstil 12º Naar volgende bericht