Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bezorging Wdm Journaal probleem

Kortenhoef, 15 november 2005

Vanavond werd het Dorpsbezoek van het college aan Kortenhoef en 's-Graveland gehouden. Een spectaculair aantal mensen krijgt het Wijdemeren Journaal niet.


Wethouder Ties Hagen: "Ik bezorg hem zelf wel."

Het Wijdemeren Journaal is niet zo maar een blad. Alle officiële mededelingen van de gemeente Wijdemeren staan in het katern Wijdemeren Informeren in het Wijdemeren Journaal (WJ). Dat is het formele communicatiemedium van de gemeente met haar burgers. Als u wilt weten of uw buurman gaat bouwen, of er een weg afgesloten wordt of dat de bomen in uw straat gekapt worden, u kunt het lezen in het Wijdemeren Journaal. Sterker nog met die publicatie voldoet de gemeente aan haar wettelijke verplichting om bepaalde besluiten aan u kenbaar te maken. Doet de gemeente dat niet, dan staat zij zwak in procedures als u bezwaar maakt tegen die bouw, die afsluiting of die bomenkap. Bezorging van het WJ is daarmee dus meer dan de bezorging van een willekeurig advertentieblad.


Bomvolle zaal in De Dobber.

Hagen bezorgt dan wel zelf

Vanavond klaagde Tineke Hafkamp van de Kortenhoefsedijk, tijdens het dorpsbezoek, dat het WJ niet bij haar bezorgd wordt en dat zij daar al wekenlang achter elkaar bij de gemeente over geklaagd heeft. Week na week. Ook had zij de gemeente zelfs aangeboden om het WJ bij haar in de buurt te bezorgen. Heimwee naar de WieWatWaar sprak zij uit. Wethouder Ties Hagen, verantwoordelijk voor communicatie, nam het sportief op en beloofde haar dat hij het WJ persoonlijk kwam bezorgen. Dat was nog leuk.

20% krijgt geen Wijdemeren Journaal

Later op de avond kwam de vraag terug. Er waren meer mensen die het WJ niet ontvangen. Pieter van Walbeek kwam met een briljante suggestie. "Laat iedereen zijn vinger opsteken die het WJ niet onvangt." :was zijn suggestie.

Wat er toen gebeurde was niet leuk meer. Van de circa 150 bezoekers staken er ongeveer 30 hun hand op, 20%. Wethouder Hagen zag de ernst in en maakte geen grapje meer. "Dit is schandalig, onaanvaardbaar." : vond hij. Hij meende de conclusie te kunnen trekken dat het met name op de Kortenhoefsedijk mis ging. Toen hij dat opperde gaf de zaal hem de wind van voren. De straatnamen waar het mis gaat, schalden door de zaal. Van Zuidereind tot Salomonstempel. Er was een bezoeker die zelfs wist te melden dat verenigingen flinke hoeveelheden "oud papier" in de vorm van Woonbodes, Wijdemeren Journaals en foldermateriaal aangeboden krijgen.

Voor de wethouder was het hele gebeuren aanleiding om voor de zoveelste keer met de Gooi- en Eembode in contact te treden.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Windstil 12º Naar volgende bericht