Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht voetbalt weer

Loosdrecht, 7 augustus 2005

Loosdrecht is weer begonnen met voetballen. De eerste oefenwedstrijd tegen Hoevelaken werd gewonnen.

Ingezonden Bericht

Eerste oefenwedstrijd voor Loosdrecht in nieuwe seizoen.

Ook voor sv Loosdrecht is het nieuwe seizoen weer begonnen. Na een week training stond afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd op het programma en wel tegen Hoevelaken. Een ploeg die uitkomt in de tweede klasse afdeling Oost.

Loosdrecht dat na twee succesvolle jaren nu ook gaat opereren in de tweede klasse had hier dus gelijk een ideale tegenstander aan om de sterkte te gaan meten. Na aanvang van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de ploeg nog maar een week in training was. Veel onnauwkeurigheden, foute keuzes en het hoge gras droegen niet bij aan een hoog spelpeil. Hoevelaken nam het initiatief en combineerde tot aan de rand van de zestien meter zonder dat Loosdrecht echt doeltreffend ingreep.

Gevaarlijk werd Hoevelaken allerminst. Loosdrecht daarentegen wel. Met een paar snelle uitvallen was het Julian Bonaparte die tot twee maal toe alleen voor de goal verscheen maar het vizier nog niet op scherp had staan. Goals bleven zodoende uit in de eerste helft maar die zouden er in de tweede helft wel volgen. In eerste instantie zelfs twee voor Hoevelaken en beide waren cadeaus van groot formaat. Eerst was het de keeper van Loosdrecht die de bal precies in de voeten van een tegenstander plaatste welke met een bekeken voorzet een collega vond die eenvoudig kon binnenknikken.

De tweede goal kwam tot stand na slap verdedigingswerk en een daarop volgend zondagsschot dat precies in de verre hoek belandde. De 2-0 achterstand en een door een regenbui beter bespeelbaar veld deed Loosdrecht doen aanzetten. Met in een zeer degelijk combinatiespel werd Hoevelaken compleet zoek gespeeld. Goals konden niet uitblijven en via de talrijk opkomende Emile Warners stond het vrij snel na de tweede tegentreffer weer 2-1. Zijn schot vanaf de rand zestien bleek niet houdbaar voor de goalie van Hoevelaken. Nog twee goals zouden volgen.

De tweede volgde uit een actie van wederom Emile Warners die met een afgemeten voorzet Johan Krottje bediende die daaropvolgend de 2-2 liet aantekenen. Loosdrecht had duidelijk zijn draai gevonden. Zette aan voor een slotoffensief. Hoevelaken moest meer en meer terug, leek leeg gespeeld en moest uiteindelijk ook nog een derde tegentreffer incasseren. Met een actie van Barry Dietz die resulteerde in loepzuivere voorzet richting tweede paal was het Marco Berkenbosch die de 3-2 binnenknikte en zo de overwinning in de wacht sleepte.

Al met al dus een alleraardigste eerste oefenpot die hoop geeft voor de toekomst. Dinsdag het vervolg, dan een thuiswedstrijd tegen SDO. Aanvang half acht.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Matige wind 19º Naar volgende bericht