Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Steun voor kinderen Minima

Wijdemeren, 7 maart 2005. Minima met inwonende kinderen krijgen een steuntje in de rug van 200 euro per minderjarig kind.

Persbericht

200 euro per jaar per kind voor minima

Uit het budgethandboek 2005 van het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) blijkt dat gezinnen met kinderen met een minimum inkomen nauwelijks kunnen rondkomen. Als alle vaste lasten zijn betaald blijft er nauwelijks geld over voor “leuke dingen” zoals een huisdier, cadeautjes, lidmaatschap van een sportclub of een dagje uit. Inwoners van Wijdemeren die moeten rondkomen van een heel laag inkomen kunnen bij de gemeente een kindertoeslag van 200 euro per jaar per kind aanvragen.

Volgens het NIBUD resteert bij een gezin met twee kinderen met een laag inkomen, na aftrek van alle noodzakelijk kosten, gemiddeld 18 euro. Te weinig om zaken als een clublidmaatschap of een middag zwemmen te kunnen betalen. Omdat de gemeente Wijdemeren het belangrijk vindt dat alle kinderen kunnen deelnemen aan sport en sociaal-culturele activiteiten bestaat er de kindertoeslag voor minima. Mensen die voldoen aan de voorwaarden ontvangen jaarlijks per kind onder de achttien jaar een bedrag van 200 euro om aan hun kinderen te besteden.

Wie komen in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor de kindertoeslag stelt de gemeente de volgende voorwaarden:

  • De aanvrager is inwoner van Wijdemeren

  • De aanvrager heeft thuiswonende kinderen onder de achttien jaar

  • Het inkomen van de aanvrager is maximaal 110% van het voor hen huishouden geldende sociale minimum

Hoe aanvragen?
Inwoners die denken dat zij in aanmerking komen voor de kindertoelage kunnen die aanvragen bij de afdeling Sociale Zaken. Het aanvraagformulier is aan te vragen tijdens het telefonisch spreekuur van de afdeling Sociale Zaken, dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur, telefoon: (035) 65 59 595. Ook voor vragen kunnen inwoners hier terecht. Het aanvraagformulier is ook te downloaden van www.wijdemeren.nl. Zoek in het Digitaal Loket op: Kindertoeslag


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind Naar volgende bericht