Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Identiteitskaart Bejaarden

Wijdemeren, 7 maart 2005. De gemeente gaat naar de verzorgingshuizen om daar ter plaatste identiteitskaarten uit te reiken. De wettelijke verplichting maakt dat nodig.

Persbericht

Bewoners Oudergaard en Brugchelen vragen
identiteitskaart aan in eigen wooncentrum

Donderdag 3 maart hebben 40 bewoners van Oudergaard in Kortenhoef een identiteitskaart aangevraagd. Voor deze gecoördineerde actie kwamen medewerkers van Burgerzaken speciaal naar Oudergaard om de aanvragen in ontvangst te nemen. Donderdag 10 maart krijgen deze ouderen de identiteitskaart uitgereikt. Op 17 maart is Burgerzaken éénmalig in Huize Brugchelen in ’s-Graveland om aanvragen van bewoners in ontvangst te nemen.

De gezamenlijke actie van Oudergaard, Brugchelen en de gemeente Wijdemeren is het gevolg van de nieuwe Wet op de Identificatieplicht. Alle Nederlanders vanaf 14 jaar zijn sinds 1 januari verplicht zich te kunnen identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Ook ouderen hebben zo’n kaart nodig, bijvoorbeeld wanneer zij een beroep willen doen op een voorziening of een notaris nodig hebben. Door de identificatieplicht is de Pas 65 overbodig geworden. Deze pas geven gemeenten niet langer uit. Ouderen kunnen nu met hun identiteitskaart hun leeftijd aantonen en zo toch gebruik maken van kortingen voor ouderen.

De directie van wooncentrum Oudergaard heeft de actie van te voren goed gecoördineerd. Zo is er een fotograaf geweest om van de ouderen pasfoto’s te maken die aan de eisen van de rijksoverheid voldoen. Bovendien heeft Burgerzaken alle gegevens van de bewoners van te voren ontvangen zodat de aanvraag spoedig kon verlopen. Omdat het een week duurt voordat de identiteitskaarten klaar zijn, komen medewerkers van Burgerzaken de kaarten een week later aan de ouderen uitreiken. Ook aan Woon- en Zorgcentrum De Kuijer in Nederhorst den Berg en Zorginstellingen Loosdrecht biedt de gemeente deze service aan.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind Naar volgende bericht