Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Niet praten, maar Vatten

Wijdemeren, 22 augustus 2005

De vandalen moeten gewoon in de kraag gevat worden, i.p.v. een gesprek met ze aan te gaan, vindt Robby Israel uit Kortenhoef. Hij reageert op de vernielingen in Nederhorst.

Reactie

Geachte redactie,

"De Bergse jeugd verveelt zich te pletter en richt daarom vernielingen aan bij het cultureel centrum De Spot."  Is dit niet erg kort door de bocht geformuleerd? Het lijkt wel als of u van mening bent dat "vernielingen" een dwingend gevolg zijn ("daarom") van verveling. Mij lijkt eerder dat dit soort gedrag een duidelijk gevolg is van het falen van ouders en opvoeders. Veel jongeren vervelend zich van tijd tot tijd maar gelukkig heeft dit slechts bij uitzondering vernielingen tot gevolg.

Overigens vind ik ook de reactie van burgemeester en wethouder potsierlijk. "Op 9 september vindt er een gesprek plaats tussen burgemeester Don Bijl, wethouder Yvonne Siemons en Willie Das en de hangjongeren om te zoeken naar oplossingen voor de problemen." Hebben ze van burgemeester Cohen van Amsterdam geleerd dat "de boel bij elkaar houden" het hoogste bestuurlijke streven dient te zijn? Hebben we geen regels en wetten en bevoegd gezag dat deze criminelen in de kraag vat en strafrechtelijk vervolgt?

Met vriendelijke groet,

Robby Israel
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 22º Naar volgende bericht