SV 's-Graveland
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

's-Graveland verliest met 0-4

's-Graveland, 20 februari 2005. 's-Graveland verloor voor de derde keer op rij. Ditmaal thuis met 0-4 van Nieuwendam.

toeschouwers 160.

’s-Graveland leed de derde nederlaag op rij, ditmaal tegen de Amsterdamse fusieclub Niewendam. In het begin van de wedstrijd domineerden de gasten de wedstrijd, overigens zonder zelf ook echte kansen te creëren.

De thuisploeg kon aanvallend evenmin een vuist maken en zag slechts een schot van Rob Fecken net over de lat suizen.
Tien minuten voor rust leek de brilstand van het scorebord te verdwijnen; leidsman Krijvenaar bestrafte een overtreding in het zestien meter gebied met een penalty waar een indirecte vrije trap een terechte straf was geweest. Edwin van Weeghel hield echter de nul door de strafschop van Trevor Strobbe te keren. Twee minuten later kon de ’s-Graveland doelman op herhaling toen hij bij een wilde actie een aanvaller van Nieuwendam onderuit haalde. Ditmaal was Ronny Falize wel trefzeker. Kort daarna liet de weifelende verdediging van ‘s-Graveland diezelfde speler zijn solo keurig afronden, waarmee de bezoekers zich in de gewenste positie brachten.

In de tweede helft werd duidelijk dat ’s-Graveland had geleerd van de eerste helft. De druk op het doel van de lepe Amsterdammers nam toe en het wachten was op de verdiende aansluitingstreffer. Marco Nieuwenhuis was het meest dichtbij, maar ook hij kwam niet tot scoren. Vervolgens toonde Nieuwendam de blauwwitten hoe kansen efficiënt benut moeten worden. Via Edward Peters werd de score zonder al te veel moeite naar 0-4 getild. Het pleit voor de thuisploeg dat het bleef zoeken naar de eretreffer, maar ondanks het veldoverwicht bleef het bij een kopbal op de lat van Nunu Alexandre na een knappe voorzet van Marco Nieuwenhuis.