Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Deurwaarders zwermen uit

Wijdemeren, 28 april 2005. Wijdemeren zet vaart de inning van de achterstallige OZB. De komende weken zwermen deurwaarders uit over Wijdemeren om 500 bezoekjes af te leggen.

Dat schrijft Herman van Keken, weer op de voorpagina van de Gooi van vandaag. In 2004 zijn vierduizend aanslagen onbetaald gebleven. De gemeente deed daar zelf niets aan, want er werden geen herinneringen of aanmaningen gestuurd naar de "wanbetalers". Die schade is inmiddels in sneltreintempo ingehaald, want de afgelopen weken werden er in totaal tienduizend herinneringen en aanmaningen verstuurd over aanslagen OZB, rioolrecht en afvalstoffenheffing die opgelegd zouden zijn in 2001, 2002, 2003 en 2004.

Deurwaarder: beslag leggen!

Inmiddels is van de vorderingen uit de jaren voor 2004 nog steeds minder dan de helft betaald. Dus doet de gemeente morgen 2000 aanmaningen de deur uit, waarin het te betalen bedrag verhoogd is met administratiekosten. De 420 Wijdemeerders die de aanslagen 2004 nog niet betaald hebben wacht een onaangename verrassing. De gemeente heeft hun dossiers in handen gesteld van een deurwaarder. Die zal eerst een bezoek afleggen en daarna, als er niet betaald wordt, meteen een dwangbevel in de bus doen dat met 60 euro verhoogd is. Wordt er dan nog niet betaald, dan wordt het echt serieus, want dan wordt er beslag gelegd en stijgen de kosten nog meer.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind17º Naar volgende bericht