Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dir. Oudergaard op Non-actief

Kortenhoef 20 augustus 2005

Ybert van der Kraats, de directeur van zorgcentrum Oudergaard in Kortenhoef is door de raad van toezicht van Auxilium op non-actief gezet. Er volgt een onderzoek.

De Gooi meldt dat de directeur van Oudergaard op non-actief is gezet. Hij zit nu een week thuis. Auxilium, de overkoepelende organisatie, heeft een extrne deskundige ingeschakeld om onderzoek te doen naar "de gedragingen" van Van der Kraats. Mary van der Hurk, de vice-voorzitter van de raad van toezicht van Auxilium, wil niets kwijt over de zaken waarvan hij beschuldigd wordt. Zij doet pas mededelingen als het onderzoek over een paar weken is afgerond. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek wordt beslist of Van der Kraats terug kan keren in zijn rol als directeur. De directie van Oudergaard wordt tijdelijk waargenomen door directeur Olij van Gooierserf.

Geschokte reacties

De bewoners en het personeel van Oudergaard hebben geschokt gereageerd op het nieuws. De kwestie komt op een ongelegen moment, aangezien de voorbereidingen voor de nieuwbouw van Oudergaard, waartoe ook Brugchelen in 's-Graveland behoort, in volle gang zijn.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 20º Naar volgende bericht