Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Reacties op PvdA

Wijdemeren, 17 januari 2005. De door het college geplande nieuwbouw aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg houdt de gemoederen bezig. Er kwamen weer twee reacties van lezers die eerder ook al reageerden.

Zoals wij eerder ook al deden in dit soort kwesties gaan wij aftellen. Er worden nog drie reacties geplaatst als die binnenkomen, waarna de standpunten wel helder zijn.

Reactie

Reactie 1

De reactie en de opstelling van de PvdA getuigt (wederom) van een grote neerbuigendheid ten opzichte van 700 huishoudens in Nederhorst den Berg die wel degelijk WELOVERWOGEN een bezwaarschrift hebben ingediend, conform de democratische gang van zaken die dhr Bosdijk zo voorstaat(???) en die hij nu zelf grof onderuit haalt!!

Hans Peijen
Nederhorst den Berg


Reactie 2

In de reactie van Kees Bosdijk tref ik geen nieuwe argumenten aan. Het is duidelijk: de PvdA wil woningbouw, dus doet men de mening van 690 burgers die ook voor woningbouw zijn, alleen niet in deze massieve vorm op deze plaats, zonder enige vorm van tegenonderzoek maar af met ‘dat die mening niet de weerslag is van wat de bevolking denkt’.

Het is één ding om mensen te wijzen op formele bezwaarprocedures, het is iets anders wanneer die burger zich rechtstreeks tot jou richt en je vraagt om die procedures eens even te vergeten en écht te luisteren. Want van luisteren kan natuurlijk geen sprake zijn wanneer je de mening van zoveel bezorgde inwoners kwalificeert als ‘wij met zijn allen tegen de grote boze gemeente’.

Er zijn overigens meer partijen tegen het huidige plan, maar die komen er tenminste nog voor uit, zei het soms schoorvoetend, dat alternatieven wel beter zouden zijn, maar de gemeente teveel geld kosten.

Volgens de heer Bosdijk zou ik na het lezen van zijn commentaar wel tot de conclusie moeten komen dat ‘zijn’ PvdA-standpunt over woningbouw aan de Voorstraat logisch overeenstemt met dat over de mogelijke samenvoeging. Natuurlijk niet, want waar het om draait blijft recht overeind: de door de PvdA zelf verzamelde 20 reacties uit heel Wijdemeren over een mogelijke samenvoeging met Loenen acht men wél representatief, en de door actievoerders verzamelde 690 reacties uit alleen Nederhorst den Berg niet. En dat blíjft krom.

Douwe van Essen
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind Naar volgende bericht