Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Dorpsbezoek Nieuw-Loosdrecht

Wijdemeren, 10 maart 2005. Vanavond werd het dorpsbezoek aan Nieuw-Loosdrecht succesvol afgesloten. Er waren 45 aanwezigen, waarvan 7 raadsleden.

Burgemeester Don Bijl opende de avond. Hij droeg de ambtsketen die de kinderen van de Pinkenstal hem 's middags hadden gegeven.

Aansluitend vertelde wethouder Yvonne Siemons over de bezoeken die het college 's middags gebracht had aan het Wladerveenzwembad, kinderdagverblijf De Pinkenstal en De Schutse, die met EU geld is aangekocht om Sypesteyn uit te breiden.

Communicatie verbeterd

Wethouder Ties Hagen blikte terug op de zaken die inmiddels bereikt zijn op het gebeid van communicatie en de dienstbaarheid aan de burger. "De gemeente is er voor de burger." : was zijn credo. Hij noemde het servicemeldpunt, het digitale loket en de vernieuwde gemeentegids. De telefonische bereikbaarheid moet nog verbeterd worden hebben heeft een onderzoek uitgewezen. Daar wordt aan gewerkt.

Nieuw is dat er een simpele klachtenprocedure komt. De huidige regeling is te ingewikkeld en wordt daardoor nauwelijks gebruikt. Er komt een functionaris waar alle klachten doorgegeven kunnen worden. Over onheuse bejegening, onvoldoende antwoord, te late beantwoording van vragen, etc., door medewerkers, collegeleden en raadsleden. Deze regeling zal over een maand in werking treden.

"Ik wil volgend jaar trots zijn als in maart deze collegeperiode afloopt." :sloot Hagen af.

180 procent voor Ter Sype


Bestuderen van het bestemmingsplan

Wethouder Wim Neef nam het stokje van Hagen over. Hij sprak over het bestemmingsplan Nieuw-Loosdrecht. Over de bouwplannen van de Super verklaarde hij dat er iets moet gebeuren om het winkelgebied aantrekkelijk te houden en zo te redden. Over de bouwplannen op Ter Sype, 550 woningen, zei hij dat de lobby voor de bouw goed op gang is gekomen. Zelf heeft hij in Hilversum voor een raadscommissie de plannen verdedigd. Het overleg met Hilversum over de bouw noemde hij "stroef". "Maar het is uiteindelijk de minister die zal besluiten. Ik ga er voor 180 procent in en ga door tot ik er dood bij neerval."

Vragen uit de zaal


Burgemeester Don Bijl (met
ambtsketen!) geeft het woord|
aan de vragenstelster over het
speelveld.

Er kwamen tal van vragen uit de zaal. Of de herindeling de gewenste besparingen op de loonsom heeft opgeleverd. Dat bleek het geval.

Enige argwaan klonk door toen er gevraagd werd naar de toekomst van het speelterrein bij Eikenrode waar circa 150 kinderen uit de buurt gebruik van maken. Wethouder Neef antwoordde dat er nog geen besluit was genomen of er gebouwd zal worden en wat. Dat kon de achterdocht niet wegnemen. De vraagstelster dacht dat er nu een voetbaldoel is geplaatst als zoethoudertje. Pas toen burgemeester Don Bijl nogmaals verzekerde dat het geen doorgestoken kaart is, nam zij daar genoegen mee.

Wanneer komen de raadsstukken op internet vroeg Wim Steman? Wethouder Ties Hagen zei eerst dat dat nog dit jaar zal zijn. Even later herriep hij deze toezegging. Dit jaar voor de raadsleden. Voor de burger later. "We werken er wel hard aan." : voegde hij er aan toe.

Rond tien uur sloot burgemeester Don Bijl een geanimeerd dorpsbezoek af.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktHalf bewolktWindstil Naar volgende bericht