Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Historie Antoniusschool

Wijdemeren, 9 april 2005. Een oud-bewoner van het huis naast de Antoniusschool werd door de redactie getipt dat de school plat ging. Hieronder zijn reactie.

Reactie

Beste Rik,

Bedankt voor je bericht. Mijn Vader was onderwijzer van de Antoniusschool van 1940 tot 1950. Hij was tevens dirigent van het kerkkoor en dirigent van het kinderkoor de Karekieten voor de KRO in Hilversum. Ons gezin met 8 kinderen heeft al die jaren in het huis naast de school aan de Kerklaan gewoond. Tot voor kort woonde daar nog de weduwe van de inmiddels overleden onderwijzer de hr. Blommestijn die het huis na ons is gaan bewonen. Zelf ben ik als nummer 7 van de kinderschaar in 1946 in Kortenhoef geboren. Een gedicht van de toen ook in Kortenhoef wonende dichter Gabriël Smit is daar nog getuige van.

Mijn oudere broers en zussen zijn destijds met grote spijt en veel herinneringen uit Kortenhoef vertrokken. De oorlogstijd was natuurlijk niet makkelijk en mijn Vader was min of meer een tijdje ondergedoken en kon eventueel via een luik onder de vloer schuilen. Overdag liep hij alleen van huis naar de kerk vermomd als kapelaan. Het verhaal gaat dat zelfs De Smidsbrug is opgeblazen geweest maar of deze daad van verzet enige invloed op de oorlog heeft gehad is onbekend.

GR.

Rob van der Wegen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind Naar volgende bericht