SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Loosdrecht zet grote Stap

Loosdrecht, 20 maart 2005. Gisteren won Loosdrecht met 3-1 van Ouderkerk. Het kampioenschap is binnen handbereik.

Ingezonden Bericht

Loosdrecht zet grote stap

Statistieken Ouderkerk – Loosdrecht: 1-3 (zaterdag 20 maart ’05).

1-1 Johan Krottje
1-2 Roy Versluis
1-3 Julian Bonaparte

Toeschouwers: 100.

Een grote stap in de richting van het kampioenschap. Want door de 3-1 overwinning tegen Ouderkerk kan Loosdrecht op 2 april thuis tegen Wartburgia de hoofdprijs in de wacht slepen. De overwinning kwam niet vanzelf tot stand. Een achterstand kon echter nog voor de rust worden omgebogen in een voorsprong via goals van Johan Krottje en Roy Versluis. Na rust maakte Julian Bonaparte aan het laatste restje twijfel een einde door de 3-1 binnen te schieten.

De uitwedstrijd tegen Ouderkerk, een middenmoter in de derde klasse B stond deze middag op het programma. Loosdrecht had maar één doel en dat was ook deze tegenstander verslaan. Onder leiding van de jarige aanvoerder Marco Rozeboom betrad Loosdrecht om half drie het veld. De routinier is weer een jaartje ouder maar nog zeker niet versleten.Voor een groot aantal Loosdrechters was half drie blijkbaar te vroeg want menig speler was er nog niet met zijn gedachten bij. Veel balverlies, geen scherpte in de duels en foute beslissingen betekende al vrij snel een 1-0 achterstand. Op dat moment vraag je je toch af hoe het komt dat deze ploeg nog geen wedstrijd verloren heeft. Het antwoord is voor rust al gegeven. Als Loosdrecht eenmaal de gang heeft valt het haast niet te stoppen. Ondanks het bizar slechte veld weet Loosdrecht in korte tijd een reeks kansen te creëren maar met name de keeper van Ouderkerk blonk uit. De lob van Johan Krottje was hem echter te machtig en zo stond het na een half uur weer gelijk. Op de kopbal van wederom Johan Krottje had de keeper ook geen antwoord. Een op de doellijn staande verdediger wel, echter geen reglementaire. De hand blokte de bal, de scheidsrechter toonde rood en legde de bal op de stip. En Roy Versluis schoot de bal feilloos binnen.

Na de rust was er weer een dramatisch eerste kwartier. Tegen tien man was het Ouderkerk met het initiatief. Zelden echt dreigend maar enigszins verrassend mag het wel genoemd worden. Als Loosdrecht weer bij de les is, wordt kans na kans gecreëerd. Wederom de keeper van Ouderkerk die zijn ploeg op de been houdt maar op het schot van Julian Bonaparte op aangeven van Eric Poortenaar heeft hij geen schijn van kans. De 3-1 voorsprong en de winst zijn dan een feit.

Opgetogen verlaten de Loosdrechters het veld. Nog één keer winnen en het kampioenschap is binnen, en dat als promovendus. Daarvoor moet dus wel eerst Wartburgia verslagen worden. In een thuiswedstrijd op 2 april. Aanvangstijd half drie op sportpark Hallinckveld in Loosdrecht.