Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Loosdrecht Leeft

Wijdemeren, 24 maart 2005. De gemeente, ondernemers en een projectbureau gaan samenwerken aan verlevendiging van Loosdrecht.

Persbericht

Ondernemers, projectbureau RES en
gemeente gaan samen werken

Loosdrecht Leeft: nieuwe evenementen
en gezelligheid aan fraaie dijk

Gezamenlijke publiciteit, leuke nieuwe evenementen met gezelligheid en de Oud-Loosdrechtsedijk als visitekaartje van Oud-Loosdrecht. Dat is waar Loosdrechtse ondernemers, het projectbureau RES en gemeente Wijdemeren samen aan gaan werken onder de titel ‘Loosdrecht Leeft’. Dit is het resultaat van een vergadering op 23 maart in Ottenhome. In eerste instantie heette de club mensen de ‘Villagemarketing Groep’. Aan het eind van deze middag is besloten verder te gaan onder de naam ‘Loosdrecht Leeft’.

In Ottenhome in Oud-Loosdrecht is gisteren een grote groep ondernemers bijeen geweest om te komen tot een gezamenlijke aanpak met het projectbureau RES en de gemeente, om het centrum van Oud-Loosdrecht aantrekkelijker te maken. Bij dit project krijgen de ondernemers ondersteuning van het bureau Leisuresult, in opdracht van het projectbureau RES. Leisuresult had al eerder gesprekken gevoerd met ondernemers om te zien of er voor een gezamenlijke aanpak draagvlak zou zijn. Dit bleek het geval.

Tijdens deze vergadering is geïnventariseerd wat de aanwezige ondernemers de belangrijkste punten vinden om aan te pakken. Twee uur lang is er gebrainstormd. Uiteindelijk zijn er 7 speerpunten geformuleerd, waarvan de belangrijkste drie gelijk aangepakt gaan worden. Dit zijn:

Speerpunten

  1. Het aanzien van de Oud-Loosdrechtsedijk verbeteren door fraaie aankleding en verbetering van de bebording. De dijk moet een visitekaartje worden!

  2. Nieuwe evenementen organiseren die gezelligheid met zich meebrengen.

  3. Publiciteit bundelen en gezamenlijk organiseren.

Voor ieder punt is een commissie ingesteld. Loosdrecht Leeft heeft zich voorgenomen geen ‘praatgroep’ te worden maar de handen uit de mouwen te steken. Het enthousiasme om dit te doen bleek groot. Iedereen neemt deel aan één of meerdere commissies. Ook de gemeente. Hoewel de ondernemers het nu druk hebben met het nieuwe zomerseizoen is afgesproken dat begin volgend jaar er zichtbare resultaten moeten zijn.

Loosdrecht Leeft bestaat ondermeer uit horecabedrijven, watersportbedrijven, vrijwilligers die evenementen organiseren (St. Sloep), de VVV, vertegenwoordigers van Recron en Hiswa, campings en recreatieparken. De ondernemers hebben onder leiding van Leisuresult besloten wie er ingaan. Inmiddels zijn er al voldoende deelnemers. Belangstellenden kunnen eventueel nog aansluiten. Loosdrecht Leeft heeft geen directe connectie met het ‘Piketpalen plan’. Wel zijn het de ondernemers van Loosdrecht die er belang bij hebben dat er iets goeds in het dorpscentrum komt.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil18º Naar volgende bericht