Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Buurtbus herhaalt Verwijt

Wijdemeren, 24 maart 2005. Voorafgaand aan de commissievergadering van gisteren kwam Peter de Cocq, bestuurslid van de Vereniging Buurtbus Wijdemeren, bij de inspraak  aan het woord.


Peter de Cocq

Hij gaf een zeer uitvoerige terugblik in de geschiedenis van de buurtbus en het ontstaan van dat initiatief.

De kern van zijn betoog was dat er op 11 december van dit jaar een nieuwe concessie wordt uitgegeven aan een maatschappij die het busvervoer in deze regio mag gaan uitvoeren. Die nieuwe concessie is voor een periode van 5,5 jaar. Er zijn drie aanbieders uitgenodigd om mee te dingen.

De zorg van de vereniging zit hem in het feit dat de nieuwe vervoerder verplicht is om het vervoer tussen wat grotere kernen uit te voeren, maar zelf mag kiezen of en hoe vaak hij het platteland bedient. Tot de grotere kernen horen Loosdrecht, Kortenhoef en Nederhorst den Berg. Ankeveen komt in het verhaal niet voor.

Er kon indertijd een reactie op de plannen gestuurd worden naar de provincie. Volgens De Cocq heeft de gemeente Wijdemeren dat nagelaten en zich gevoegd in een globale gewestelijke reactie. De Vereniging Buurtbus Wijdemeren heeft wel haar zorg uitgesproken bij de provincie. De provincie laat de keus echter geheel aan de vervoerder die de concessie krijgt.

De vereniging is dan ook zeer bezorgd over het voortbestaan van de buurtbus of welke andere vorm van openbaar vervoer dan ook naar Ankeveen.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil18º Naar volgende bericht