Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Curtevenne naar de Koeien

's-Graveland, 2 december 2005

De Vereniging Curtevenne gaat met haar leden op stap. Er wordt op 10 december een bezoek gebracht aan een agrarisch bedrijf aan de Melkmeent.

Persbericht

Najaarsactiviteit Vereniging Curtevenne

Op zaterdag 10 december a.s. zal er een bezoek worden gebracht aan één van de weinig overgebleven grote agrarische bedrijven in de regio. Dat is de boerderij van vader Sach en zoon Harm Jansen, gelegen aan de Melkmeent. Een boerderij met 150 melkkoeien en 50 stuks jongvee.

Hoe gaat het er tegenwoordig aan toe in de agrarische sector ? Hoe worden de dieren gehouden en gemolken ? Hoe is men uit de recente crises (o.a. MKZ) gekomen ? Welke rol speelt de omgeving en het milieu ? En in het bijzonder de omgeving van boerderij Jansen. Het Naardermeer heeft hier haar overloop en het is een belangrijk vogelgebied. Op al deze vragen krijgt u tijdens het bezoek een antwoord.

De excursie begint om 13:30 en is toegankelijk voor leden van de vereniging én hun introducées. Het adres is Melkmeent 9. Op de rotonde van de Franse Kampweg richting Hilversumse Meent en dan de eerste weg links. Het programma duurt ca. anderhalf uur en speelt zich vnl. binnen af.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Zonnig Matige wind Naar volgende bericht