Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Certificaat voor Zorg

Loosdrecht, 18 oktober 2005

De zorginstellingen in Loosdrecht hebben na een onderzoek het kwaliteitskeurmerk ISO 9001-2000 ontvangen.

Negen dagen lang heeft DNV onderzocht hoe het met de kwaliteit van de zorg in de Beukenhof en de Emtinckhof gesteld is. Na wat voorbereidingen gingen de medewerkers van DNV in verpleeghuis de Beukenhof en in woonzorgcentrum De Emtinckhof de procedures en protocollen toetsen en onderzoeken of die goed werden nageleefd.

Het resultaat van het onderzoek werd in een rapport gezet, dat voldoende was voor een ISO 9001 certificaat. De zorginstellingen zijn trots op het behalen van het certificaat.

Er was al eens eerder een kwaliteitsonderzoek gedaan, maar dat leidde toen niet to het behalen van het certificaat.

ISO 9000

ISO 9000 is een internationaal gestandaardiseerde manier om de kwaliteit van de werking van een organisatie te meten. De nadruk ligt op controle op de aanwezigheid van procedures en het feit of een organisatie de eigen procedures ook volgt. De methode wordt in tal van sectoren toegepast, van automatisering tot fabricage en bouw. Soms wordt, met name door de overheid, een ISO 9000 certificaat vereist om leveringen te kunnen doen. Een ISo 9000 certificaat moet om de paar jaar opnieuw behaald worden om geldig te blijven.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 16º Naar volgende bericht