Rik Jungmann

---

Provincie Utrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Weg- en Vechtafsluiting Loenen

Wijdemeren, 31 augustus 2005

De Provincie Utrecht maakt bekend dat er in Loenen aan de weg en aan de Vecht gewerkt wordt. Ook Wijdemeerders kunnen dat gaan merken.

Persbericht

Provincie Utrecht

In september en oktober
Wegafsluiting en scheepvaartstremming in Loenen

Vanaf donderdag 8 september t/m vrijdag 21 oktober is de Cronenburgerbrug in Loenen afgesloten voor het wegverkeer. De afsluiting is noodzakelijk om de brug te kunnen renoveren.

Ook de scheepvaart krijgt te maken met een stremming. In de periode van 12 september t/m 14 oktober zal de hoofddoorvaart bij de Cronenburgherbrug in de Vecht zijn afgesloten, met uitzondering van de weekenden en de woensdagavonden van 28 september en 5 oktober.

Wegafsluiting en omleiding

De afsluiting van de Cronenburgherbrug in de Bloklaan (N403) in Loenen begint op donderdag 8 september 10:00 uur en eindigt op vrijdag 21 oktober 17:00 uur. Het wegverkeer zal worden omgeleid via de provinciale wegen N402 door de gemeente Loenen en de N201 in de richting van de gemeente Hilversum en vice versa. Loosdrecht is bereikbaar vanaf de N201 via de 's Gravelandsevaartweg. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Fietsers kunnen via de gemeentelijke brug in Loenen de overzijde van de Vecht bereiken om daar hun weg te vervolgen. Om sluipverkeer op de Mijndensedijk, Oud Over en de Bloklaan te voorkomen, wordt er ter hoogte van de brug een fietssluis gemaakt.

Scheepvaartstremming

Vanaf 12 september tot en met 14 oktober zal de hoofddoorvaart in de Vecht zijn afgesloten ter hoogte van de Cronenburgherbrug. Dit geldt vanaf maandagochtend 06:00 uur tot vrijdagavond 24:00 uur. Op zaterdag en zondag is er wel doorvaart mogelijk. Daarnaast is doorvaart mogelijk op woensdagavond 28 september en woensdagavond 5 oktober, vanaf 17:30 uur tot 06:00 uur de volgende ochtend.

Vanaf 17 oktober tot en met 21 oktober zal er weer sprake zijn van een beperkte brugbediening. Vanaf zaterdagochtend 22 oktober is de reguliere bediening weer van kracht waardoor er weer normale doorgang mogelijk is.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de werkzaamheden, de wegafsluiting, de wegomleidingen en de scheepvaartstremming, kunt u terecht bij de heer Van Schie van de provincie Utrecht, tel. (030) 669 21 60.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 27º Naar volgende bericht