Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Kinderopvang Nederhorst

Nederhorst den Berg, 2 maart 2005. Het wordt dringen op de markt voor kinderopvang in Nederhorst den Berg. Melio-Flexcare onderzoekt of zij ook opvang kunnen bieden.

Nadat bekend werd dat Catalpa met Tom Poes per 1 april de pijp aan Maarten zou geven, heeft De Boerderij aangegeven om met een vernieuwde kinderopvang in Nederhorst den Berg te willen starten. In een stuk in de G&E schrijft Ed Brouwer vandaag dat ook Melio-flexcare uit Abcoude zijn oog op Nederhorst heeft laten vallen, nadat ouders contact met het bedrijf hadden gezocht.

Au Pairs

Dit bedrijf runt niet een kinderopvang in de normale zin van het woord, maar zorgt voor opvang thuis met behulp van au-pairs. De au-pairs worden gehuisvest in een huis dat gekocht wordt in de omgeving. Er wordt op kinderen tot dertien jaar gepast. Daarbij is men niet aan de vaste openingstijden gebonden, maar is ook bijvoorbeeld 's avonds oppas te regelen.

Melio-flaxcare denkt van start te kunnen gaan in Nederhorst als er tenminste vier serieuze aanmeldingen zijn. Omdat het bedrijf alle vergunningen heeft kunnen de kosten, net als bij gewone kinderopvang, fiscaal afgetrokken worden.

Het maandelijkse tarief is € 1.240 voor de oppas, ongeacht of het om één of meerdere kinderen in huis gaat. Opvang kan ook met de buren gedeeld worden zolang de opvang maar niet boven de door de IND vastgestelde dertig uur uitkomt.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwWindstil Naar volgende bericht