Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Spieghelhuys gesloopt?

Nederhorst den Berg , 1 september 2005

Het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg wordt mogelijk gesloopt en vervangen door een nieuwe horecagelegenheid in combinatie met appartementen.

Dat meldde de Gooi- en Eemlander gisteren. De eigenaar van het Spieghelhuys, André Brals, praat daarover met de gemeente. Hij heeft het pand dertien jaar in eigendom, maar in al die tijd is het nog niet gelukt om een winstgevende exploitatie te realiseren.


Het Spieghelhuys

Geen van de exploitanten is het gelukt om de zaak gezond draaiend te houden. Sommige vertrokken zelfs, daarbij schulden aan Brals achterlatend.

In juni sloot de gemeente het hotelgedeelte vanwege tekortkomingen in de brandveiligheid. Brals ontkent dat de eisen van de gemeente inzake brandveiligheid er de oorzaak van waren dat de laatste exploitant, Cor de Groot, de deuren moest sluiten. Volgens hem waren die problemen er al.

Hij denkt aan een nieuwe horecagelegenheid met daar bovenop ongeveer tien appartementen. De stijl waarin het nieuwe gebouw ontworpen zou moeten worden zal vergelijkbaar zijn met de stijl van het huidige pand. De gemeente gaf eerder al aan dat zij zeer hecht aan het behoud van een horecafunctie op de plek van het Spieghelhuys.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 14º Naar volgende bericht