Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht onderuit

Loosdrecht, 18 september 2005

Loosdrecht ging gisteren onderuit. Argon versloeg Loosdrecht met 3 doelpunten tegen en één voor.

Loosdrecht delft onderspit
Loosdrecht - Argon: 1-3

1-1 Eric Poortenaar
Scheidsrechter: Dhr. Lammers
Toeschouwers: 150.

In een voor Loosdrecht zeer slecht verlopen wedstrijd heeft de ploeg zijn eerste verlieswedstrijd geleden. Voor rust werd Loosdrecht compleet overlopen en dat het slechts met 1-2 de rust in ging was een wonder. Na de rust pakte de ploeg van trainer/coach Ab Rutten het beter op, maar kon nog steeds geen vuist maken. En zo kon Argon via de meer en meer onstante ruimtes de score uitbouwen naar 1-3.

Argon was de tegenstander deze middag welke al weer de derde wedstrijd van het seizoen was. Loosdrecht was nog zonder puntverlies en kon bij winst de marge tegen zijn directe tegenstander op zes brengen aangezien deze ploeg al wel een wedstrijd had verloren. Het behalen van winst is overigens geen moment een reële optie geweest. Argon startte namelijk furieus, zette veel druk naar voren en liet Loosdrecht geen moment in de wedstrijd komen. En in balbezit combineerde het er uitstekend op los en maakte gretig gebruik van de ruimtes achter de laatste lijn van Loosdrecht. Keer op keer verscheen het voor de goal en na tien minuten kwam de eerste uitgelegen kans om de score te openen. Een penalty werd toegekend aan de gasten door de goed leidende scheidsrechter Lammers nadat een ingeschoten bal met twee handen werd gepareerd door een verdediger van Loosdrecht. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten en zo was de achterstand een feit.

Na de goal bleef Argon heer en meester, creëerde kans op kans en teisterde twee maal de lat en de paal. Toch wist Loosdrecht de gelijkmaker te produceren. Eén van de weinige spelers aan de kant van Loosdrecht die wel een voldoende haalde te weten Eric Poortenaar wist in tweede instantie vanaf de rand van de zestien met links binnen te schieten. De gelijke stand bleef echter niet lang op het bord staan. Na ongeveer een half uur spelen betekende een combinatie door de as de 2-1 achterstand. Na deze score luwde de storm enigszins en de rust kwam als een welkom moment. Dat het anders moest was duidelijk en besloten werd om de laatste man door te schuiven om zo meer balans op het middenveld te krijgen. De tactiek werkte en balans werd gevonden.

Toch bracht het Argon niet in verlegenheid. Te veel spelers haalde bij lange na niet hun niveau en met name de voorwaartsen konden geen enkele vuist maken. En met de meer en meer ontstane ruimte achterin wist Argon een kwartier voor tijd wel raad. Het omzeilde de buitenspelval en rondde beheerst af. Loosdrecht zodoende onderuit maar daarmee is er niks verloren. Volgende week wacht al weer de volgende wedstrijd en wel uit tegen CSW en op die manier kan de ploeg weer werken aan het behalen van de gestelde doelen.