Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Sypesteyn in Kerstsfeer

Loosdrecht, 6 december 2005

Kasteel-Museum Sypesteyn gaat in december open in Kerstsfeer.

Persbericht

Sypesteyn extra geopend in Kersttijd, vanaf 17 december.

Vanaf 17 december zal Kasteel-Museum Sypesteyn gehuld zijn in kerst­sfeer. Enkele van onze zalen met antiek meubilair, familieportretten en het bijzondere Loosdrechtse porselein zullen dan gedecoreerd zijn met fraaie kerststukken. Een deel van het kerstgroen is afkomstig uit de oude kasteeltuin.

Een extra attractie is dit jaar vooral de tentoonstelling van antiek speelgoed, met dieren, speeldoosjes, poppen, autootjes en treintjes uit de periode van 1840 tot 1920. Deze verrassende selectie is afkomstig uit een privé-verzameling (collectie J. Mulder/Speelgoedmuseum Toy Gallery, Brummen) en is door de medewerkers van Sypesteyn op rijm gezet.

Meestal kent het kasteel een lange rustperiode in de winter, waarin het alleen voor groepen te bezoeken is. Maar dankzij de inzet van onze vrijwilligers is het mogelijk dit jaar het kasteel en de collectie ook voor individuele bezoekers open te stellen. In een rondleiding van een uur wordt iedere bezoeker binnengeleid in de wereld van de laatste Jonkheer van Sypesteyn met daarbij het speel­goed uit zijn jeugd. Een nostalgisch bezoekje voor volwas­senen en kinderen!

Kasteel Sypesteyn is speciaal open in december op:

Op zaterdag 17 en zondag 18 december, en in de kerstvakantie op 2 de kerstdag, 26 t/m 30 december met rondleidingen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Entreeprijs volwassenen € 8,50,-/kinderen tot 16 jaar, € 5,- (incl. koffie/thee/limonade). Liefst even reserveren als u zeker wilt zijn van een kaartje..

Informeer ook naar speciale avondontvangsten.

tel. 035-5823208


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht