Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Laten we aan het Werk gaan

Wijdemeren, 16 december 2005

Op de agenda van de raad stond gisteren de instelling van een auditcommissie. Een vertegenwoordiging uit de raad om met de accountant te praten.

Niet echt een spannend onderwerp. Een auditcommissie is aanspreekpunt voor de accountant over het financieel beheer van de gemeente. Het is puur technische commissie. Er komt geen politiek bij kijken.


De laatste raad van 2005. Veel van de deelnemers zien we over een paar maanden niet meer terug. In het midden van de zaal het traditionele kerststuk. Aan de collegetafel, midden onder, ontbreekt wethouder Ties Hagen, die vanavond afwezig was.

Eitje, zou je dus denken als dat punt besproken wordt. Alles is al afgesproken in de commissie en hier, in de raad, kan het besluit in een oogwenk genomen worden. Niet in de raad van gisteren.

Er werd uitgebreid en diepgaand over gedebatteerd. Of alle fracties een vertegenwoordiger in de commissie moesten hebben of niet. Hoeveel leden de commissie moet hebben. Allemaal zaken waarvan je zou verwachten dat die al geregeld zouden zijn.

Barend en Van Dorp

Een kakafonie van voorstellen vloog door de zaal. Interrupties klonken door elkaar. Het leek de tafel van Barend en Van Dorp wel. Hier en daar stond de nieuwe Jan Mulder op om iets te roepen. Het ging nergens over, maar gezellig was het wel.

Het hoofd koel

Er waren twee fractievoorzitters die het hoofd koel hielden. Betkse van Henten (CDA) zei: "Dit hebben we toch allemaal al besproken?" Gert Zagt (DBL) gaf de kortste en de afsluitende bijdrage aan het verhitte debat: "Laten we aan het werk gaan!"

Was het omdat het het laatste voorstel van 2005 was? Had de verkiezingskoorts toegeslagen? Wij weten het niet. Veel gedoe over niets.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Harde wind Naar volgende bericht