Rik Jungmann

Communicatie Gem. Wijdemeren

Gem. Wijdemeren/G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Eierdopje teruggegeven

Loosdrecht, 2 februari 2005. Vanmiddag om 12.00 uur kreeg mevrouw A. Raven uit Hilversum uit handen van wethouder Yvonne Siemons een eierdopje van Loosdrechts porselein terug. Het dopje was ooit een geschenk aan de gemeente Loosdrecht.


Een gelukkige mevrouw Raven.
Het eierdopje verdwijnt niet naar een andere plaats dan Loosdrecht.

Het eierdopje is een erfstuk van de overleden echtgenoot van mevrouw Raven. Indertijd schonk de familie Raven, die toen in Loosdrecht woonde, het eierdopje aan de gemeente Loosdrecht met het doel om het tentoon te stellen in Kasteel Sypesteyn.  Dat kwam er echter nooit van. Het eierdopje stond jarenlang in een vitrine in het gemeentehuis van Loosdrecht. Van tijd tot tijd ging mevrouw Raven naar het gemeentehuis om even naar het eierdopje te kijken.

Na de herindeling ging dat een beetje mis. Toen mevrouw Raven naar het nieuwe gemeentehuis ging, om naar het eierdopje te kijken, trof zij het niet aan. Er was zelfs sprake van dat het tijdens de verhuizing gebroken was, maar dat bleek gelukkig onjuist. Later kreeg het dopje toch weer een ereplaatsje in de vitrinekast in het nieuwe gemeentehuis, waar zij er weer regelmatig naar kon komen kijken.


Voorzijde

Achterzijde

Zij wilde het dopje echter graag terug hebben, omdat het geschonken was aan de gemeente Loosdrecht en "niet aan de gemeente Wijdemeren of de gemeente Knorr", zoals zij een stuk in de G&E van gisteren verklaarde. Het idee dat het uiteindelijk zou belanden in 's-Graveland, als daar het nieuwe gemeentehuis zou komen, stond haar niet aan. Het dopje moet in Loosdrecht blijven vond zij, en anders wilde zij het graag terug hebben.

Dit was de aanleiding voor het college van B&W om te besluiten het kleinood aan mevrouw Raven terug te geven. Zij was met die beslissing dolgelukkig. Vanmiddag om 12.00 uur vond de teruggave plaats onder toeziend oog van Radio Noord-Holland.


Wethouder Yvonne Siemons overhandigt het eierdopje aan mevrouw Raven (rechts).
(Radio NH luistert toe.)


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind8 Naar volgende bericht