Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wel gelijk, Geen rectificatie

Wijdemeren, 12 augustus 2005

Een maand geleden gaf wethouder Wim Neef een interview aan de WieWatWaar. Ex-wethouder Co de Kloet was het oneens met de inhoud en vroeg het college om rectificatie.


Co de Kloet:
rectificatie.

Wim Neef:
persoonlijke uitspraak

In de WieWatWaar van 20 juli verklaarde wethouder Wim Neef (CDA) dat zijn voormalige collegegenoot Co de Kloet (DBW)verantwoordelijk is voor het contract met de projectontwikkelaar die de appartementen aan de Voorstraat 35 in Nederhorst den Berg gaat bouwen. Over dat contract verklaarde hij: "Dat contract "opgesteld door mijn ex-collega Co de Kloet" bindt de gemeente met handen en voeten. Het zou me bijzonder verwonderen als men meer bereikt dan ik heb geprobeerd."

Ex-wethouder Co de Kloet stoorde zich aan die uitspraak en vroeg in een brief aan het college om rectificatie in de WieWatWaar. Hij betoogde dat de onderhandelingen tussen de gemeente en de projectontwikkelaar uitgevoerd zijn door twee wethouders samen, Ties Hagen en hij zelf. Daarna werd het contract ambtelijk uitgewerkt, waarop het voltallige college het goedkeurde. Co de Kloet vond de uitspraak van Wim Neef, waarbij deze de verantwoordelijkheid voor het contract geheel bij De Kloet legde, onjuist. Volgens hem was het contract een gedeelde collegeverantwoordelijkheid.

Geen rectificatie

Vandaag ontving ex-wethouder Co de Kloet per brief antwoord van het college op zijn verzoek om rectificatie. Het college bevestigt in de brief dat de zienswijze van De Kloet (gedeelde collegeverantwoordelijkheid) juist is. De uitspraak van wethouder Wim Neef in de WieWatWaar wordt niet beschouwd als een collegeuitspraak, maar als een persoonlijke uitspraak van hem. Het college zal dan ook niet ingaan op het verzoek van De Kloet om een rectificatie in de WieWatWaar te plaatsen.

In een afsluitende zin geeft het college een nadere verklaring voor de uitspraak van wethouder Neef. "De uitspraak van wethouder Neef is mede ingegeven door het standpunt dat Dorpsbelangen Wijdemeren inneemt, nu er weerstanden zijn tegen het door het voltallige college (waar u ook deel van uitmaakte) voorgenomen plan met betrekking tot Voorstraat 35."


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zwaar bewolkt Matige wind 16º Naar volgende bericht