Rik Jungmann

Jeroen Donkers, Simon Klein (Loosdrecht Krant)

Loosdrecht Recreatie Info 2005
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht Recreatie Info

Loosdrecht, 14 mei 2005

Voor het seizoen 2005 is een krant uitgegeven die alle gewenste recreatieinformatie geeft die nodig is om in Loosdrecht prettig te kunnen vertoeven.


De voorpagina van de recreatiekrant

De krant, uitgegeven door Wegener Huis aan huiskranten is ruim verspreid in o.a. Breukelen, Loenen, Nieuwersluis en Vreeland. Ook is hij te vinden bij horecagelegenheden in Loosdrecht. Tenslotte wordt hij ook uitgedeeld aan passanten die via de Mijndense Sluis de Loosdrechtse Plassen binnenkomen.

't Hemeltje

Een vrolijke foto siert de voorpagina. Bootjes in een zonovergoten sluis. Een gezellig gezicht. Diegegen die in deze streek wel eens hebben rondgevaren herkennen de plek direct. Het is sluis 't Hemeltje tussen het Hilversums Kanaal en de Vecht in Nederhorst den Berg. De toegang tot de 's-Gravelandse Wijde Blik en de Kortenhoefse plassen. En, met wat goede wil, via een omweg via de Raaisluis van 's-Graveland langs de Intratuin naar Loosdrecht. Niet echt een Loosdrechts plaatje dus. De Mijndense sluis had zich daar beter voor geleend. Het is echter wel een echte Wijdemeerse krant geworden op deze manier.

Burgemeester Don Bijl


Burgemeester Don BIjl en zijn echtgenote?

Als je nog iets beter naar de foto kijkt, dan valt nog iets op. Is dat niet...? Ja het is hem toch? Is dat niet burgemeester Don Bijl met zijn echtgenote in dat voorste bootje? Ja het is hem. Zoals Hitchkock altijd in zijn films onopvallend optrad, zo staat burgemeester Don Bijl midden op de voorpagina van de Loosdrecht recreatiekrant.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 15º Naar volgende bericht