Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Tafeltennistafel Peppelhof

Kortenhoef, 19 januari 2005. De kinderen van de Peppelhof in Kortenhoef willen een tafeltennistafel op hun speelplaats. Het college gaat met ze praten en met omwonenden die bezwaar maken.

Persbericht

College praat met bewoners en kinderen Peppelhof
in Kortenhoef over plaatsen tafeltennistafel

Het college gaat met de omwonenden van de speelplaats op de Peppelhof in Kortenhoef praten over de mogelijkheid er een tafeltennistafel te plaatsen. Ook de buurtkinderen wil het college daarbij betrekken. In oktober gaven de kinderen aan dat zij behoefte hebben aan een tafeltennistafel op de speelplaats. Zij overhandigden toen 195 handtekeningen aan de burgemeester. Bij een inventarisatie van de bezwaren bleek dat 21 van de 30 direct omwonenden hiertegen bezwaar hebben uit vrees voor overlast van jongeren.

Op de Kortenhoefse speelplaats staan weinig speeltoestellen die geschikt zijn voor wat oudere kinderen (8 t/m 14 jaar). Omdat het buitenspelen ook bij deze leeftijdscategorie een gunstige invloed heeft op de sociale ontwikkeling wil de gemeente graag aan het verzoek van de kinderen tegemoet komen, mits het merendeel van de omwonenden akkoord gaat.

Proefperiode
De gemeente praat op maandag 7 februari 2005, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis met de omwonenden over de bezwaren en eventuele voorwaarden. Kinderen die graag een tafeltennistafel willen zijn dan ook van harte welkom! Het plaatsen van de tafeltennistafel voor een proefperiode van een jaar is wat de gemeente betreft een mogelijkheid.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht