Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Acht Termijnen kan prima.

Wijdemeren, 25 december 2005

De heer Wallenburg uit Nederhorst wijst op internetbankieren. Het ei van Columbus voor het betalen van OZB in acht termijnen.

In de laatste raad ontspon zich een debatje tussen René Voigt van DBW en wethouder Nagel over de mogelijkheid om in 2006 de OZB in acht termijnen te betalen. De wethouder wil betalen in acht termijnen toestaan als de gemeente gemachtigd wordt. Zo niet, dan moet er in twee termijnen betaald worden. De wethouder verklaarde dat mensen anders vergeten te betalen, hetgeen extra werk oplevert. Voigt betoogde dat de gemeente toch ook acht acceptgirokaarten kan sturen om in acht termijnen te betalen. De wethouder wilde hier niet aan.

In de NRC stond gisteren dat er volgens de Consumentenbond veel mis gaat bij automatische incasso. De bedragen zijn niet juist, hij loopt door zonder dat je dat wilt, of zoals bij NUON, er wordt vergeten te incasseren.

Paul Wallenburg reageert op de discussie met een derde mogelijkheid.

Reactie

Wanneer een burger van de gemeente Wijdemeren de gemeente niet wil machtigen om m.i.v. volgend jaar de gemeentelijke belastingen in 8 termijnen per automatische incasso te innen wordt hij afgestraft met het verplicht betalen in 2 termijnen van de aanslag.

Met automatische incasso's gaat veel mis, zie NRC Handelsblad van 24 dec. j.l., onderzoek consumentenbond.

De gemeente gaat geheel voorbij aan de mogelijkheid die internetbankieren biedt, namelijk het opdracht kunnen geven om gedurende een aantal maanden een vast bedrag op een vaste datum op de rekening van een begunstigde over te schrijven. Mijns inziens is dat een veel veiligere methode om vergissingen te voorkomen en de opdrachtgever houdt zelf de vinger aan de pols.

P. Wallenburg
Nederhorst den Berg


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht