Rik Jungmann

---

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Golfbaan en Bestemmingsplan?

Wijdemeren, 2 augustus 2005

Koos de Vries uit Hilversum is verwonderd over het feit dat in de aankondiging van een nieuw bestemmingsplan de ruimte voor het golfterrein uitgesloten is van dat plan.

Ingezonden Brief

Onbestemd bestemmingsplan

Afgelopen vrijdag 29 juli heeft de gemeente Wijdemeren een persbericht doen uitgaan waarin het voorontwerp van het bestemmingsplan voor het gebied rond de Loosdrechtsedijk wordt aangekondigd. In dit plan dat zes verouderde bestemmingsplannen moet vervangen, is echter het gebied tussen de ‘s-Gravelandsevaartweg en de Molenmeent uitgesloten, in verband met in ontwikkeling zijnde plannen voor een golfterrein in dit gebied.

Tot mijn verbazing verschijnt op dezelfde dag een brief van GMG, Golf Management Group. In deze brief geeft GMG te kennen dat een golfbaan economisch niet haalbaar is en wordt het initiatief voor verdere planontwikkeling teruggelegd bij de Stichting Golf Loosdrecht.

Einde golfbaanplannen zou je verwachten nu ook GMG een golfbaan op deze locatie niet haalbaar acht, nadat NMB-Amstelland al eerder tot deze conclusie was gekomen.

Logischerwijze verwacht je dan dat het onderhavige gebied wel in het bestemmingsplan wordt meegenomen nu immers de reden voor uitsluiting is weggevallen.

De gang van zaken is des te merkwaardiger als je bedenkt dat het college één augustus als uiterlijke datum voor het indienen van de golfbaanplannen had gesteld. Nadien zou het college zich niet meer gehouden achten aan eerdere toezeggingen en wordt de golfbaan niet in het bestemmingplan opgenomen. Het besluit van GMG komt dus niet onverwacht.

Waarom zou je je dan de extra kosten en moeite getroosten die de behandeling van een afzonderlijk bestemmingsplan met zich meebrengt? Zijn hier andere redenen voor?

Worden er andere plannen ontwikkeld, waarbij de rechtsbescherming van een geactualiseerd bestemmingsplan hinderlijk kan zijn. Deze werkwijze geeft onnodige rechtsonzekerheid voor de belanghebbenden. Dit kan nooit de bedoeling van de wetgever zijn geweest.

Blijft natuurlijk de mogelijkheid dat hier slechts sprake is van een wat ongelukkige planning en dat het college alsnog besluit met één bestemmingsplan voor de Loosdrechtsedijk te komen. Een mooie gedachte.

Koos de Vries,
Hilversum.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 19º Naar volgende bericht