Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Buitendienst: Werf in Kortenhoef

Wijdemeren, 14 juni 2005

Het college van B en W stelt de raad voor om de buitendienst te reorganiseren. Er komt 1 gemeentewerf in Kortenhoef en de buitendienst gaat in alle drie de kernen op dezelfde manier werken.

Persbericht

Raad beslist op 7 juli over reorganisatie buitendienst gemeente

De gemeenteraad van Wijdemeren beslist op 7 juli a.s. of de buitendienst van de gemeente Wijdemeren gaat reorganiseren. Het college wil over de openbare ruimte meer contact met burgers. Andere wensen van het college zijn een servicegerichte organisatie, efficiencywinst en één manier van werken vanuit één centrale werf. Op dit moment werkt de buitendienst nog vanuit 3 verschillende werven waarbij de werkwijzen variëren.

In 2003 begon de gemeente met een intern onderzoek naar de gewenste werkwijze voor de buitendienst. De raad stemde in oktober 2004 in met het opstellen van een plan van aanpak voor de organisatieverandering. De plannen zijn nu in een ver gevorderd stadium. Wanneer de raad instemt met de uitgangspunten kan de organisatie starten met de verdere uitwerking van de plannen.

De centrale werf komt wat het college betreft aan De Kwakel in Kortenhoef. Het gebied van Wijdemeren wordt opgedeeld in tweeën: Noord en Zuid. Ieder gebied krijgt een eigen team. Daarnaast komt er een team dat algemene taken uitvoert in de hele gemeente zoals het verhelpen van rioolverstoppingen, het legen van prullenbakken en het onderhoud aan bomen.

Wijkschouwen

Met de inbreng van bewoners bij de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte wil het college, door middel van wijkschouwen, ervaring opdoen in een proefwijk. Het college voorziet dat hierbij ook wensen van bewoners aan de orde zullen komen die verder gaan dan het reguliere onderhoud van de wijk. Daarom wil het college vooraf duidelijke randvoorwaarden stellen.

Wanneer de raad instemt met het voorstel is de nieuwe werkwijze van de buitendienst naar verwachting over een jaar ingevoerd.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht