Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

187 huwelijken, 350 keer kappen

Wijdemeren, 14 juni 2005

Het burgerjaarverslag was al nieuw. Nu staat er ook een hoofdstuk over de rol van de burgemeester in. Er werden 350 kapvergunningen en 175 drank- en horecavergunningen afgegeven. En er werd 187 keer getrouwd.

Persbericht

Over rol burgemeester, betrokkenheid burgers, kwaliteit van dienstverlening

Burgemeester biedt raad Burgerjaarverslag 2004 aan

Burgemeester Bijl biedt de gemeenteraad het Burgerjaarverslag 2004 aan. Dit verslag geeft inzicht in het contact tussen het college en de inwoners, de inbreng van de burgers bij besluiten, de kwaliteit van dienstverlening van de gemeente en in diverse resultaten. Nieuw aan het Burgerjaarverslag is informatie over de rol van de burgemeester zelf.

Burgemeester Bijl ontmoet dagelijks vele burgers bij werkbezoeken, evenementen, afspraken en gewoon op straat. Tijdens deze gesprekken blijkt het soms nodig inzicht te geven in de mogelijkheden en beperkingen van zijn functie als burgemeester. Om iedereen hierin inzicht te geven heeft hij hieraan een speciaal hoofdstuk gewijd in het Burgerjaarverslag.

Inzicht

Het Burgerjaarverslag 2004 biedt inzicht in het werk van de gemeente. Een impressie: in de openbare ruimte zijn 11 projecten uitgevoerd waarbij inspraak van bewoners mogelijk was. In de meeste gevallen is hier concreet iets mee gedaan. Op het terrein van milieu ontving de gemeente 45 klachten die zijn opgepakt. Het Servicemeldpunt ontving 695 meldingen die zijn verwerkt. Bezwaarschriften ontving Wijdemeren relatief veel vergeleken met andere gemeenten. In 2004 152. Deze zijn voor een deel afkomstig van een handvol bezwaarmakers. Vergunningen verstrekt de gemeente volop: bouwvergunningen: 360 (licht en regulier); kapvergunningen: 175; drank- en horeca: 100; evenementen: 75. Het aantal toegekende verzoeken om kwijtschelding van de belastingen kwam in 2004 op 192; het aantal huishoudens dat een uitkering ontving: 170; het aantal huishoudens dat bijzondere bijstand ontving: 206; het aantal huishoudens dat een herinnering ontving om belastinggeld te betalen: 1.553; het aantal uitrukken van de brandweer: 292; het aantal milieucontroles bij bedrijven: 229; het aantal huwelijken: 187.

In 2004 leidde samenwerking met andere organisaties, instellingen, belangengroepen in verschillende gevallen tot een positief resultaat, zoals bij de organisatie van de Open Monumentendag, het beheer van bedrijventerreinen, het onderhoud aan recreatiestranden en bij ondersteuning van de minima.

Rapportcijfer

De burgemeester kondigt voor het jaar 2005 een gedegen onderzoek naar de klanttevredenheid van de burgers aan, ten aanzien van de dienstverlening. Het college wil tevreden burgers en heeft als ambitie in 2008 van de inwoners het rapportcijfers 7 te krijgen. Hiervoor is een zogenoemde “nulmeting” nodig die nog in 2005 zal plaatsvinden. Op basis van de uitkomsten wil het college lering trekken voor de komende jaren.

Geïnteresseerd?

Belangstellenden kunnen het Burgerjaarverslag 2004 downloaden vanaf het Digitaal Loket op www.wijdemeren.nl . Het Burgerjaarverslag is ook verkrijgbaar in de centrale hal van het gemeentehuis en telefonisch aan te vragen. Bel hiervoor (035) 65 59 501.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht