Rik Jungmann

Douwe van Essen

WWK/Nova
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Nova: Gekozen burgemeester

Wijdemeren, 3 februari 2005. De stemming in de poll op de homepage van de Webkrant over de gekozen burgemeester gaat gelijk op. Morgenavond in Nova wordt er ook over gesproken.


Burgemeester Don Bijl
Volgend jaar gekozen
of benoemd?

De poll gaat tot nu toe precies gelijk op. De burgemeester laten kiezen door de raad, zoals de PvdA wil, vinden de meeste stemmers geen goede optie. Slechts 13 van de 64 stemmers tot nu toe kozen daarvoor. 25 stemmers willen het houden zoals het is, de burgemeester laten benoemen. 26 stemmers vinden dat de burger rechtstreeks de burgemeester moet kunnen kiezen. De poll is nog open tot 11 februari.

Als u wilt weten wat Annemarie Jorritsma (VVD, tegen) en Sjaak van der Tak (CDA, voor) er van vinden, dan kunt u zich morgenavond nog even verder ori๋nteren (en daarna uw stem uitbrengen...).

In NOVA Politiek (na het 10 uur journaal op N3):

Gekozen burgemeester: ja of nee?
De komende weken wordt duidelijk of de Nederlanders volgend jaar hun eigen burgemeester mogen kiezen. In NOVA Politiek een debat tussen Annemarie Jorritsma, VVD-burgemeester van Almere en tegen de gekozen burgemeester, en Sjaak van der Tak, CDA-burgemeester van Westland en voorstander van het plan.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind8บ Naar volgende bericht