Douwe van Essen

Arjan Boxelaar

DSO
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DSO gaat vreemd

Wijdemeren, 20 november 2005

DSO brengt deze week haar tweede toneelstuk van dit jaar op de planken van dorpshuis De Dobber in Kortenhoef.

Ingezonden Bericht

 

Succesvolle komedie

 


'Het kan... vreemd gaan' kan gerust een van de meest populaire romantische komedies genoemd worden. Het stuk heeft vier jaar lang succes gehad op Broadway; tevens was er een succesvolle bioscoopfilm met Ellen Burstyn en Alan Alda. Wereldwijd is het een van de meest geproduceerde toneelstukken in de geschiedenis.

In 1975 schreef Bernard Slade de komedie 'Same time, next year'. Hierin brengen een man en een vrouw, beiden gelukkig getrouwd met een ander, ieder jaar een weekend met elkaar door, op dezelfde tijd en dezelfde plaats. Ze gaan dus vreemd. Maar in dit stuk wordt u nu eens niet met het drama van het gevolg geconfronteerd en ook willen wij niemand een lesje leren. De auteur Bernard Slade heeft met dit stuk een romantische komedie geschreven met een onderwerp waarin je heerlijk kunt wegdromen met een voortdurende glimlach op je gezicht, niets meer en niets minder. De aanvang toont u de volgende ochtend na de eerste hartstochtelijke ontmoeting. Vervolgens besluiten deze twee mensen elkaar elk jaar opnieuw in hetzelfde hotelletje te ontmoeten. In de loop der jaren gaan ze steeds meer voor elkaar betekenen en kunnen ze 'net als een verslaving' niet meer zonder deze heimelijke ontmoetingen.

In Nederland speelden Hugo Metsers en Pleuni Touw in de jaren tachtig datzelfde stuk onder de naam 'Het kan... vreemd gaan'. Nu schitteren beide sterren in 'Het kan weer vreemd gaan' (titel van Jan Blaaser). Het vervolg dus. Een mooie gelegenheid om eerst te zien hoe het nu eigenlijk was, met herinneringen uit een vervlogen nostalgische tijd in woord en beeld.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil Naar volgende bericht