Rik Jungmann

Douwe ven Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Yvonne Siemons denkt nog na

Loosdrecht, 8 december 2005

Wethouder Yvonne Siemons denkt nog na over het feit of ze na de verkiezingen wil terugkeren als wethouder. Dat zegt zij in de G&E van vandaag.

Jaap van Waveren

In een stuk van Casper van den Broek constateert deze dat de journalistiek in de politiek van Wijdemeren goed vertegenwoordigd is. Wethouder Yvonne Siemons werkte voor de Gooi- en Eemlander voor zij wethouder in Wijdemeren voor DBL werd. Jaap van Waveren, die tot nu toe de kolommen van het Loosdrechtse lokale blad De Nieuwsster vulde, bevestigde tegenover de G&E dat hij voor DBL de politiek in gaat. Zijn journalistieke werk heeft hij met onmiddellijke ingang neergelegd om belangenverstrengeling te voorkomen.

In het stuk houdt Van Waveren alle opties open over zijn rol in DBL, als lijsttrekker, als wethouder, of als raadslid. "Daar moet de partij een uitspraak over doen." : aldus Van Waveren. Binnenkort wordt door DBL vergaderd over de kandidatenlijst. Van Waveren kan niet zeggen welke kant dat op zal gaan.


Jaap van Waveren, per direct gestopt met De Nieuwsster.

Wethouder Yvonne Siemons

In het stuk wordt een vraag opgeworpen over de positie van zittend wethouder Yvonne Siemons, nu een tweede prominente Loosdrechter toetreedt tot de kandidatenlijst van DBL. Wethouder Siemons wil daar op dit moment geen commentaar op geven. Zij wacht de vergadering over de kandidatenlijst af. Die vergadering zou voor het midden van deze maand gehouden worden, maar werd opgeschoven vanwege agendaproblemen.

Zij verklaart tegenover de G&E dat zij nog niet weet of zij wel of geen wethouder wil worden. Daar denkt zij nog een poosje over na. Wel zegt zij dat haar besluit binnenkort bekend zal worden.


Wethouder Yvonne Siemons: Ik weet nog niet of ik wel
of niet wethouder wil worden.

Fractievoorzitter Gert Zagt

In het stuk wordt overigens met geen woord gerept over de positie van fractievoorzitter Gert Zagt. Ook deze ziet zich in de positie dat Van Waveren met stip binnenkomt op de DBL lijst. Zijn positie als fractievoorzitter kan daardoor ook ter discussie komen te staan. Tegenover de WWK stelde Gert Zagt enkele dagen geleden dat hij de procedure van de kandidaatstelling rustig afwacht en intussen geen enkele mededeling naar buiten doet om dat proces rustig zijn loop te laten hebben.


DBL Fractievoorzitter Gert Zagt: Geen mededelingen tot lijst is vastgesteld.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht