Rik Jungmann

---

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Open Brief Zuidsingel/Neef

Wijdemeren, 19 december 2005

De heer Van der Wiel zond een ingezonden Open Brief over de kwestie Zuidsingel/Neef.

Op 17 maart sprak hij tijdens de raad in over de kwestie. Op 18 maart schreef hij een ingezonden stuk. De onderzoekscommissie die zich op dit moment buigt over de kwestie zal hem waarschijnlijk uitnodigen om zijn klachten toe te lichten.

Ingezonden Brief

OPEN BRIEF

Als toekomstige bewoner van het nieuwbouwplan " la Traviata " heeft het letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde gehad. Na eindelijk onze handtekening te hebben gezet voor ons huis met tuin zijn er 9 maanden van onzekerheid vooraf gegaan. Vanaf het begin stond de perceelgrootte ter discussie. Wij wilden de hoeveelheid grond hebben zoals deze stond beschreven in de koop/aannemingsovereenkomst. Daarvoor hadden wij per slot van rekening onze handtekening gezet.

Het begon met een buurman die dacht aanspraak te maken op de grond die nota bene in 2001 door de Gemeente was aangekocht van de heer W.P . Neef. De buurman heeft zelfs geprobeerd het vast te laten leggen bij het kadaster. Maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Dan komt wethouder Neef met een verklaring dat er verkeerd gemeten zou zijn. Dat was voor ons de aanleiding om zelf op onderzoek uit te gaan.

Na diverse bezoeken onder meer aan het kadaster, waarbij wij alle medewerking kregen om (koop) contracten van grondtransacties uit de Gemeente Wijdemeren en voormalig 's-Graveland boven water te krijgen, vielen wij van de ene in de andere verbazing.

Wij ontdekken dat de heer W.P . Neef in 1988 de grond waar nu " La Traviata " verrijst gekocht heeft van zijn vader. De wethouder W.P . Neef heeft altijd volgehouden geen grond te bezitten op die locatie en heeft dit zelfs verklaard aan de gemeenteraad. Dit is volgens ons een politieke doodzonde. Verder heef de wethouder W.P . Neef in 2001 zijn eigen grond verkocht aan de Gemeente Wijdemeren waar hij als wethouder Ruimtelijke Ordening zelf verantwoordelijk voor is.

Dan blijkt uit datzelfde koopcontract dat de wethouder W.P . Neef en zijn vader in het verleden ook afspraken hebben gemaakt met de heer G.L . Torsing . Zij hebben in dat koopcontract naar de Gemeente beschreven dat als de heer G.L . Torsing aanspraak zou maken op die grond, de claims die daaruit zouden voortvloeien door de Gemeente moeten worden overgenomen.

Verder heeft de wethouder W.P . Neef verzuimd de saneringskosten voor de vervuilde grond en het gebruik van de bedrijfshal die op de grond stond te beschrijven, wat voor de wethouder W.P . Neef ook weer uitmondt in een groot financieel voordeel. Want waar kan je jaren voor niets een bedrijfshal huren?

Nu blijkt dat de wethouder W.P . Neef juridisch eigenaar was van de grond kan de burgemeester de rekening van de saneringskosten alsnog bij de wethouder Neef neerleggen. Hij heeft daar jaren een garagebedrijf geëxploiteerd en volgens de wet betaalt de vervuiler. Verder heeft de Gemeente minder grond van de wethouder Neef gekocht dan de Gemeente deed denken. Toen daar al werd gebouwd had de Gemeente een vorstelijk probleem en misschien krijgt daardoor de Familie Neef wel een bouwvergunning voor 2 villa's op agrarische grond.

Voor mij staat onomstotelijk vast dat er belangenverstrengeling is van de wethouder W.P . Neef dat absoluut niet door de beugel kan.

Al met al kosten dit soort acties ons inwoners van de Gemeente Wijdemeren handen vol met geld, waar de gemeenteraad voor had moeten waken. En nu kan de gemeenteraad nog één keer schoon schip maken door de commissie door te laten dringen tot de kern van de zaak en de antwoorden van de vragen gesteld door de politieke partijen, die wethouder Neef niet of onvoldoende heeft beantwoordt alsnog in de openbaarheid te krijgen.

De wethouder heeft het over een hetze tegen hem van Dorpsbelangen Wijdemeren . Maar tot nu toe heeft Dorpsbelangen Wijdemeren en de VVD zich hard gemaakt voor een onderzoek waarbij transparantie bovenaan staat. Vast in een web van leugens doet de wethouder Neef voorkomen dat hij nu initiatiefnemer is voor een onderzoekscommissie.

Als de wethouder Neef vanaf het begin openheid van zaken had gegeven was deze onderzoekscommissie nu niet nodig geweest. Hierdoor wordt de gemeente c.q. inwoners weer onnodig op kosten gejaagd..

Familie E. van der Wiel
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht