Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Onderzoek Stortplaats Loodijk

Ankeveen, 15 juni 2005

Bouwafval van de Amsterdamse metrolijn is door aannemingsbedrijf Boomgaard uit 's-Graveland gestort op de voormalige vuilnisbelt aan de Loodijk. Justitie start een onderzoek.


Het nieuwe terrein op de voormalige stort aan de Loodijk.

Aan de lange en rumoerige historie van de zeventien 's-Gravelandse stortplaatsen wordt in de G&E van vandaag een hoofdstuk toegevoegd. Voor de uitbreiding van het bedrijventerrein aan de Loodijk in Ankeveen moest de stortplaats daar gesaneerd worden. Die sanering werd uitgevoerd door Boomgaard. Bij de sanering gebruikte Boomgaard betoniet en jegrout (hulpmaterialen bij het graven van de tunnels) van de Duitse metroaannemer Max Bögl om een afdeklaag op de belt te maken.

Het bleek echter dat Boomgaard c.q. Bögl het materiaal ook in bassins met water had gestort, waardoor het gevaar voor grondwaterverontreiniging ontstond. Eind maart dit jaar ontdekte Boomgaard dat het spul een te hoog zoutgehalte had en waarschuwde de provincie. Deze schakelde justitie in en zette er een Regionaal Milieuteam van de politie op. Het OM is een opsporingsonderzoek begonnen.


De nieuwe afslag op de Loodijk naar bedrijventerrein De Boomgaard.
Onder naar rechts de eveneens nieuwe parallelweg langs de Loodijk.

De uitbreiding van het bedrijventerrein heet "De Boomgaard", naar het aannemersbedrijf.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 23º Naar volgende bericht