Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kloof burger en politiek

Wijdemeren, 5 juli 2005

Ton van der Meer uit Kortenhoef reageert met een ingezonden bericht naar aanleiding van het stuk van Herman Stuyver in de Wie Wat Waar over de besluitvorming rond het gemeentehuis.

Voor diegenen die de Wie Wat Waar niet ontvangen, hieronder een zeer korte samenvatting van dat stuk dat op 29 juni gepubliceerd werd.

Herman Stuyver interviewde de DBW fractie, René Voigt en Henk de Kloet, over de besloten commissievergadering. De beide fractieleden verklaren in het stuk dat alleen DBW en misschien D66 donderdag tegen de aankoop van Rading 1 zullen stemmen. Omdat de kosten van de beide opties, Knorr-gebouw en Brugchelen, gelijk zijn, verwachtten zij dat voor Brugchelen gekozen zou worden, gezien de politieke historie.

Zij waren dan ook verbaasd toen in de besloten commissievergadering toch gekozen werd voor de aankoop van Rading 1. Volgens de DBW fractie zijn er in de besloten discussie geen doorslaggevende argumenten aangedragen die deze keuze ondersteunen.
In het stuk wordt door DBW gesteld dat er nauwe contacten bestaan tussen de eigenaar van het pand en DBL. Ook het feit dat de drie coalitiepartijen CDA, PvdA en DBL een Loosdrechtse fractievoorzitter hebben, wordt door DBW als mogelijke verklaring aangevoerd voor de keuze voor het Knorr-gebouw.

Reactie

Je zou toch in alle redelijkheid verwachten dat de de politiek in Nederland - en daar valt Wijdemeren ook onder - na het duidelijke 'Nee' bij het referendum voor de Europese grondwet nu wel beter wist en de kloof tussen de hardwerkende en belasting afdragende burgers probeert te verkleinen. Want zoals we allemaal weten was dat eigenlijk de kern van het grote 'Nee'. Niets van dit alles bij de gemeente Wijdemeren. Daar lijkt de hele wereld aan de politici voorbij te gaan. Als bijvoorbeeld het artikel van Herman Stuijver in de Wie Wat Waar van 29 juni jl. ook maar enige kern van waarheid bevat over het wel en wee van het (nieuwe) gemeentehuis Wijdemeren dan is dit wederom een voorbeeld van achterkamertjes politiek met gerelateerd persoonlijk belang en wellicht persoonlijk winstbejag waar wij als bevolking zo tegen protesteren.

Voorbeeld: het is werkelijk van de zotte dat wij als hardwerkende burgers al jaren tevergeefs strijden om een beter onderkomen voor onze 'na-werkse' aktiviteiten en welkome afwisseling na onze dagelijkse noeste arbeid zoals BMOL en DSO terwijl er in korte tijd door de gemeente ongelovelijk veel tijd en geld is uitgegeven en uitgegeven zal blijven voor een nieuw onderkomen van onze ambtenaren die 'rust in de organisatie nodig hebben'. Rust in de organisatie! Laat de ambtenaren moppen maar weer komen! Wat nog erger is dat waar in tegenstelling tot het jarenlange getouwtrek over de als voorbeeld genoemde onderkomens voor onze verenigingen nu opeens wel een snel besluit kan worden genomen als het om de eigen werkplek gaat? En dit is slechts een klein voorbeeld......

Wat mij overigens helemaal stoort is het feit dat er een modern nieuw gebouw nodig is. Waar is dat voor nodig? Omdat de ambtenaren rustig kunnen werken en niet afgeleid worden met het maken van berekeningen hoe de WOZ nog meer omhoog moet om de kosten te dekken? Wat is er mis met het oude prachtige gemeentehuis in 's Graveland? Of voor mijn part het gebouw waar men nu zit?

Ton van der Meer
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Bewolkt Half bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht