Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Wilt u RSS gebruiken?

Wijdemeren, 28 januari 2005. Dit is een bericht voor de echte liefhebbers onder u. Als u niet weet wat RSS betekent, dan zult u er ook geen mening over hebben.

Een korte toelichting. RSS staat voor Really Simple Syndication. Het is een techniek die op een toenemend aantal nieuws-websites gebruikt wordt. Een RSS feed is een bestandje op de webserver waarop bijgehouden wordt welke berichten zijn toegevoegd. In dat bestandje staat een titel, een hyperlink en een korte omschrijving van de inhoud van een bericht. Om een RSS feed te kunnen gebruiken heeft u een RSS reader nodig. Dat is een programmaatje dat regelmatig (bijv. om het half uur) de inhoud van de RSS feed checkt en een waarschuwing met de titel van het bericht geeft als er een nieuw bericht is gepubliceerd. U kunt dan op die titel klikken en u ziet meteen het bericht.

Test

Wij hebben bij wijze van test een kleine RSS feed op de Wijdemeerse Webkrant gezet. U vindt hem op de url:

http://www.wijdemeersewebkrant.nl/rss/test.xml

Wat wij graag van u willen weten is of u behoefte heeft aan een RSS feed. Als er een flink aantal van de lezers aangeeft dat zij de RSS feed handig vinden om direct te kunnen zien of er iets nieuws in uw Wijdemeerse Webkrant is gepubliceerd, dan zullen wij de RSS feed verder ontwikkelen en een permanent karakter geven. (Overigens biedt een RSS reader ook de mogelijkheid om op uw eigen computer heel snel in de eerdere berichten te kunnen terugzoeken.)

Een goede gratis Open Source RSS reader voor diverse platforms waaronder Windows vindt u hier. Maar er zijn er nog veel meer.

Als u op dit bericht wilt reageren, wilt u dan zo vriendelijk zijn om te reageren met het reactieformulier onder de vermelding dat u reageert op dit bericht onder vermelding van RSS.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Wij houden u op de hoogte.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht