Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dik door de 150.000

Wijdemeren, 24 mei 2005

De teller op de homepage van de Wijdemeerse Webkrant ging deze week door de 150.000 bezoekers. Het zijn er echter veel meer.

Zoekmachines en RSS feed

Veel lezers van de Wijdemeerse Webkrant (WWK) komen op bezoek via de homepage. Die worden door de teller op de homepage geteld. Er komen er echter ook heel veel lezers binnen via de zijdeur. Omdat ze met een zoekmachine op een bericht komen, of omdat ze de RSS feed gebruiken en zo direct op een bericht klikken. Inmiddels zijn dat er al net zoveel als bezoekers die via de homepage binnenkomen. Wij schatten dan ook dat er ongeveer 200.000 of meer bezoekers zijn langsgekomen sinds 2 februari 2000, de dag dat de meting begon.

In de maanden januari t/m april kwamen gemiddeld 4665 bezoekers per maand op de homepage. Direct op berichten waren dat er gemiddeld 7290 per maand. Het aantal bezoekers ligt dus inmiddels ongeveer twee keer zo hoog als de teller op de homepage aangeeft. (En dus zijn we de 150.000 bezoekers eigenlijk al lang geleden gepasseerd.)

Wat is een (unieke) bezoeker?

Een bezoeker is iemand die met een zekere tussentijd een bezoek brengt aan de WWK. Dat kan een "unieke" bezoeker zijn, die slechts 1 keer komt. Het kan ook dezelfde bezoeker zijn die om de paar dagen even komt kijken.

Daarom is het ook interessant om te weten hoeveel unieke bezoekers er per maand langskomen. Een unieke bezoeker wordt geteld d.m.v. een paar unieke technische kenmerken. Omdat die kenmerken samenhangen met het netwerk waarin hij zich bevindt, wordt een groep mensen binnen één bedrijfsnetwerk geteld als één unieke bezoeker. (Bijv. het gemeentehuis.)

In de maanden januari t/m/ april kwamen er gemiddeld 2618 unieke bezoekers per maand. Dat is ruim 10% van de Wijdemeerse bevolking (23.000 inwoners), babies en grijsaards inbegrepen. (Meerder bezoekers in één netwerk niet meegeteld.) Daar zijn we best een beetje trots op.

Ter geruststelling. Wij weten niet wie u bent. Wij zien alleen de kale cijfers.

Zoektermen

Hoe kwam u op de WWK terecht? Wat zocht u met een zoekmachine? Wij kennen de gebruikte zoektermen in mei en geven u de top tien. (In totaal omvat de lijst enkele honderden zoektermen, die 7, 6, 5, 4, 3, 2 of 1 keer gezocht zijn.)

Zoekterm
Aantal keer gebruikt
piet van der hem
32
nederhorst den berg
26
wijdemeren
20
veemarkt kortenhoef
12
duurste huis
12
duurste huis van nederland
11
gemeentehuis wijdemeren
9
kunstroute kortenhoef
8
planschade
7
foto's Beatrix
7

De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht