Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Buurtbus Exit?

Wijdemeren, 3 mei 2005. Noord-Holland gaat stoppen met de subsidie voor de Buurtbus in Wijdemeren. Wethouder Neef hoopt nog op een belbus of - taxi.

In de Gooi schrijft Simone Stevens dat de provincie de verkoop van minsten veertig kaartjes voor de buurtbus per dag eist. Dat aantal wordt niet gehaald.

Er loopt op dit moment een provinciale aanbestedingsprocedure voor het openbaar vervoer, waarin de plaats (of juist geen plaats) voor de buurtbus ook een rol speelt. Wethouder Wim Neef verwacht dat met name in de Vechtstreek onrendabele lijnen zullen verdwijnen.


Een trotse burgemeester Don Bijl op 4 januari 2003,
bij de start van de buurtbus.

Eind mei vergadert de vereniging Buurtbus Wijdemeren over een eventueel stoppen op 1 juli of nog even volhouden tot 11 december. Eerder dreigde de vereniging er mee te stoppen toen men vond dat het college te weinig deed voor het voortbestaan van de buurtbus.

De buurtbus startte op 4 januari 2003 met een grote groep vrijwilligers, waaronder college- en raadsleden. Nadien ging het langzamerhand bergafwaarts en verschenen er meer en meer berichten over de problemen met en noodkreten van de buurtbus.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind18º Naar volgende bericht