Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht-CSW 5-2

Loosdrecht, 18 december 2005

In de laatste wedstrijd voor de winterstop versloeg Loosdrecht met ruime cijfers CSW. Het werd 5-2.

Loosdrecht met goed gevoel winterstop in.

Loosdrecht - CSW: 5-2 (zaterdag 17 december '05).

Scheidsrechter: Dhr. E van Os.

In alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Loosdrecht op overtuigende wijze weten te winnen van CSW. Ondanks dat CSW voor rust en vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam wist Loosdrecht nog voor rust een voorsprong te nemen. Na rust werd deze stand ondanks nog een goal van CSW vakkundig uitgebouwd naar een mooie 5-2 eindoverwinning.

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de afgelopen week mocht Loosdrecht het op een redelijk goed te bespelen veld opnemen tegen CSW. In de uitwedstrijd werd toen relatief eenvoudig gewonnen en CSW leek toen kandidaat nummer 1 om te degraderen. Maar de ploeg was de laatste weken aan een opmerkelijke opmars bezig en Loosdrecht moest gewaarschuwd zijn. Niets van dat alles bleek het geval. De ploeg begon juist uitermate slap aan de wedstrijd en dat gaf CSW de gelegenheid de score te openen. Nadien was Loosdrecht wel wakker.

De goede agressie waarmee toen werd gevoetbald stond via Julian Bonaparte aan de basis voor de goal. Goed doorjagen, bal afpakken en op wonderschone wijze afronden toonden zijn grootse klasse en doorbrak een periode van droogstaan. Het gaf Loosdrecht de overtuiging te kunnen winnen en dat resulteerde ook in de 2-1. Bas Kieft openend op de steeds beter spelende Berkenbosch die met een loepzuivere voorzet opnieuw Bonaparte de gelegenheid gaf te scoren. Zijn goal betekende de ruststand die vlak na rust al weer was veranderd in 3-1.

Said Akchich, net ingevallen, toonde zijn klasse en wist op snelheid de verdediging zoek te lopen en feilloos binnen te schieten. Zo stond het dus 3-1 maar niet voor al te lang. Nadat CSW al een eerste waarschuwing had afgegeven na een slippertje in de verdediging was het vlak daarna wel raak. Een behendige spits draaide kort en schoot direct laag binnen waarmee de spanning weer helemaal terug was. CSW ging over op alles of niets en gaf zodoende nog meer ruimte weg. Via wederom Said Akchich kreeg Loosdrecht de ultieme kans de score weer naar twee uit te breiden. De spits werd echter uit balans gebracht door de keeper en een penalty werd gegeven door de sterk leidende leidsman. Eric Poortenaar schoot de bal onberispelijk binnen en de marge was weer twee die even later ook nog drie werd.

Marco Berkenbosch creëerde na een duel een vrije doortocht maar daar waar hij zelf had kunnen scoren legde hij de bal uitstekend af op de mee opgekomen Said Akchich die dus de 5-2 scoorde. Een in het teambelang uitgevoerde actie die enkel met veel waardering kan worden beloond. De buit was hiermee binnen en met veel vertrouwen gaat Loosdrecht de winterstop in om daar hopelijk met nog meer vertrouwen uit te komen. En in dat geval kan Loosdrecht nog wel eens mee gaan doen om een prijzen.