Rik Jungmann

Douwe van Essen

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ria van Rhijn vertrekt

Wijdemeren, 14 september 2005

Gemeentesecretaris Ria van Rhijn verlaat Wijdemeren. Zij gaat vanaf 1 januari haar herindelingservaring gebruiken in Teylingen.

Ria van Rhijn werd op 27 juli 2000 beëdigd als gemeentesecretaris van 's-Graveland. Zij volgde Bram van Grasstek op die naar het bedrijfsleven vertrok. Van Grasstek had kort daarvoor Gerard Kerkhof opgevolgd, die gemeentesecretaris in Alkemade werd. De onrust onder het ambtelijk apparaat, in de aanloop naar de herindeling, werd toen al zichtbaar.


Ria van Rhijn, gemeentesecretaris

In het najaar van 2001 werd zij beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Wijdemeren, die op 1 januari 2002 van start ging.

Wij wensen Ria van Rhijn veel geluk in haar nieuwe uitdaging, de hectiek van een vers geherindeelde gemeente.

Reactie

Gemeentesecretaris Wijdemeren vertrekt naar nieuwe gemeente Teylingen

Gemeentesecretaris Ria van Rhijn gaat gemeente Wijdemeren verlaten. Zij is beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe fusiegemeente Teylingen die op 1 januari 2006 zal ontstaan. Dit is gisteravond besloten in de Eerste Kamer. De nieuw te vormen gemeente van 35.000 inwoners zal bestaan uit de voormalige gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond.

Sinds 1 januari 2002 Is Ria van Rhijn (57) gemeentesecretaris van Wijdemeren. Zij gaf leiding aan de ontwikkeling van de nieuwe organisatie. Daarvoor geeft zij diverse andere leidinggevende functies bij gemeenten vervuld. Zo was zij achtereenvolgens afdelingshoofd Onderwijs bij de gemeente Zwolle, projectmanager Internationale Hanzedagen en gemeentesecretaris in 's-Graveland.

Het college van burgemeester en wethouders zal met voortvarendheid de selectieprocedure starten voor de ontstane vacature.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht