Douwe van Essen

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Ankeveense Pad nu echt Dicht

's-Graveland, 14 april 2005. Vanmiddag om half één werd het Ankeveensepad afgesloten met een slagboom. De afsluiting werd verricht door de wethouders Karen Heerschop van Hilversum en Wim Neef van Wijdemeren.


Karen Heerschop (weth. Hilversum) doet het hangslot op de slagboom, die Wim Neef (weth. Wijdemeren) voor haar dicht houdt. Op de achtergrond staat rentmeester Henk Korten (GNR) goedkeurend te lachen.

Om half één was er koffie met koek en werd het Ankeveensepad eendrachtig door de Hilversumse en Wijdemeerse wethouders echt afgesloten met een slagboom. Na een korte inleiding door rentmeester Henk Korten van het GNR (Gooisch Natuurreservaat) kweten de beide wethouders zich geamuseerd van hun taak. Wim Neef greep de gelegenheid met beide handen aan om de hoop uit te spreken, dat de samenwerking ook zo prettig zou verlopen bij de discussies over het fietspad Zuidereinde, dat deels op Hilversums grondgebied is geprojecteerd.


Henk Korten houdt een toespraak.

Desgevraagd vertelden de medewerkers van het GNR, dat het extra bord bij de ingang er voorlopig wel zal blijven staan: "We houden in de gaten wat er gaat gebeuren". Van omwonenden begreep uw verslaggever dat er ook al diverse bekeuringen zijn uitgedeeld. Niet vreemd, gezien de ervaringen die ook Carel Ris onlangs met de Wijdemeerse Webkrant deelde. Ook de slagboom is door het aanbrengen van extra beslag extra vandaalbestendig gemaakt. Mochten die maatregelen echter toch nog onvoldoende blijken te zijn, dan heeft het GNR nog altijd 'plan B' als alternatief. Uw verslaggever hoopt u daarover niet verder te hoeven informeren.


Het lijkt op beelden van tien jaar geleden, toen langs het ijzeren gordijn grenswachters elkaar vriendelijk de hand schudden na de val van de muur.
Het zijn echter medewerkers van GNR en Natuurmonumenten die ieder huns weegs gaan.


Het is nu echt dicht.
Dicht! Afgesloten! Closed! Fermé! Zu!

Dat aanwonenden in hun euforie tijdens hun wandeling terug naar huis van de volle breedte van het pad gebruik maakten, valt hen niet echt kwalijk te nemen. Maar dat een aantal genodigden, notabelen niet uitgezonderd, hun auto op pakweg 100 meter van de plaats van handeling op het voor auto's sinds 23 maart afgesloten Ankeveensepad hadden geparkeerd, geeft toch wel te denken...  red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktWindstil15º Naar volgende bericht