Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bezorging WDM-Journaal

Wijdemeren, 5 december 2005

Geschrokken van de klachten over de bezorging van het Wijdemeren Journaal, tijdens de dorpsavond in Kortenhoef, heeft het college krachtige maatregelen genomen.

Persbericht

College roept uitgever van WijdemerenJournaal ter verantwoording

Tijdens de dorpsavond in Kortenhoef/'s-Graveland op 15 november in De Dobber waren er circa 30 mensen die de vinger opstaken om aan te geven dat zij het WijdemerenJournaal niet ontvangen. Reden voor het college de uitgeverij ter verantwoording te roepen. Uit rapportages van de uitgeverij blijkt dat er het afgelopen half jaar forse maatregelen zijn getroffen en met goede resultaten. De uitgeverij laat bij 9.000 inwoners het WijdemerenJournaal bezorgen. Per week ontvangen zij circa 10 klachten over de bezorging.

Tijdens de dorpsavond in De Dobber van 15 november jl. namen helaas maar 10 van de 30 inwoners de moeite om na afloop ook hun adres door te geven. Het college en de uitgeverij betreuren dit. Als mensen hun adres niet doorgeven, is er weinig aan te doen. Daarom vraagt de uitgever of alle inwoners die niet tevreden zijn over de bezorging dit te melden bij (035) 62 54 585 of via de nieuwe website www.wijdemerenjournaal.nl .

De 10 inwoners die wél hun naam doorgaven hebben de krant inmiddels gekregen. Een bezorger die zijn werk niet serieus bleek te nemen is bovendien vervangen. Een uitzondering in de bezorging is de jachthaven aan de Kortenhoefsedijk. Enkele bewoners klagen daar al langere tijd over de bezorging. Volgens de uitgeverij krijgen zij geen krant vanwege een slagboom voor het terrein. Zij hebben de klagers verzocht vóór de slagboom een brievenbus te plaatsen voor alle bewoners zodat de bezorger de kranten daar kan achtergelaten. Dit blijkt nog niet te zijn gebeurd. Verder wordt het huis-aan-huisblad niet bezorgd bij mensen die een Nee/Nee sticker op de brievenbus hebben.

Onterecht

Tijdens de dorpsavond werd ook geroepen dat er aan de Kerklaan in Kortenhoef niet goed wordt bezorgd. De bezorgster van die straat nam contact op met de gemeente. Zij bezorgt de krant daar al jaren met grote zorg en voelt zich onheus bejegend. "Ooit was er, terecht, één klacht. Ik wist niet dat die woning ook bij de straat hoorde. Dat gaat nu goed. Verder weet ik 100% zeker dat ik wekelijks bij iedereen de krant breng. Dat ik nu te boek sta alsof ik het niet goed zou doen, vind ik heel erg en onterecht."

Nabezorging

Wat betreft de maatregelen van de uitgeverij heeft deze laten weten dat inwoners die de krant op donderdag niet krijgen en deze nabezorgd willen hebben, dit vrijdagochtend tot 12.00 uur kunnen doorgeven op het nummer (035) 62 54 585. De uitgeverij, sinds kort genaamd 'Holland Combinatie', heeft de nabezorgservice speciaal voor Wijdemeren in ere hersteld. Bij de Gooi- en Eembode en andere titels in de regio was dit wegbezuinigd in verband met hoge kosten. De nabezorging in Wijdemeren is weer georganiseerd sinds 7 oktober jl.

Nieuwe adressen in bezorging

Straten die golden als 'Moeilijk Bezorgbaar Adres' vanwege de achterafgelegen ligging, heeft de bezorgorganisatie onder de loep genomen. Dit heeft als resultaat dat enkele bewoners van de Meerlaan en het Kuijerpad in Nederhorst den Berg sinds kort het WijdemerenJournaal ook ontvangen. Dit zelfde geldt voor bewoners van de Trapgans 2 t/m 10 in Ankeveen en voor bedrijven aan de Zodde in Loosdrecht. De adressen waar niet bezorgd wordt zijn in te zien in het gemeentehuis, of op www.wijdemeren.nl . Zoek in het Digitaal Loket op: bezorging.

Uitbreiding service gemeente

Nu duidelijk is op welke adressen de bezorgorganisatie niet bezorgt wil het college deze inwoners de gemeentelijke informatie op de pagina 'Wijdemeren Informeren' op een andere wijze aanbieden. Al enige tijd is dit mogelijk via de e-mailservice van de gemeente. Zo'n 200 inwoners maken gebruik van deze gratis service waarbij zij, op de dag van uitgave van Wijdemeren Informeren, de pagina per e-mail ontvangen. Deze inwoners zijn hierover zeer te spreken. Deze service wil het college nu uitbreiden met een postservice. Inwoners die geen e-mail gebruiken kunnen de pagina voortaan, als zij dat wensen, per post ontvangen. Binnenkort ontvangt iedereen hierover een brief van de gemeente met antwoordkaart. Daarop kunnen belangstellenden aankruisen of zij 'Wijdemeren Informeren' per e-mail of post willen ontvangen. Zo kunnen alle inwoners van de gemeentelijke berichten en bekendmakingen op de hoogte blijven.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht