Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Baby's: wachten op Antonius

Kortenhoef, 25 november 2005

Terwijl de Antoniusschool aan de Zuidsingel gebouwd werd, bleek hij al te klein. Er kwam een noodlokaal bij. Niet genoeg. Goede raad is duur.

Een bestaande school verplaatsen naar een nieuwe plek, midden in een nieuwbouwwijk met opgroeiende kinderen, zonder rekening te houden met de aanzuigende werking. Bovendien de enige school aan de zuidkant van de drukke Kerklaan. Ziedaar het waarschijnlijke recept voor onstuimige groei van de Antoniusschool en problemen met de huisvesting, zoals die nu worden ervaren. De school heeft inmiddels al baby's op de wachtlijst.

In de G&E zegt wethouder Bert Nagel dat "het tijd is om plannen te smeden". Er staat nu bij de school een noodlokaal, onder protest, maar tijdelijk gedoogd, door de vereniging van de bewoners van de appartementen boven de school. Dat lokaal moet volgend jaar weer weg.

Buitenklas?

Een buitenklas in het gebouw van één van de beide andere basisscholen misschien? De Curtevenneschool zit al krap in de ruimte. De Regenboogschool heeft wat meer plaats. Bovendien is zo'n buitenklas aan de andere kant van het dorp geen ideale oplossing. Verlenging van de plaatsing van het noodlokaal? Dat is tegen de afspraken met de omwonenden, die zeker niet zitten te wachten op uitbreiding van het noodlokaal.

Uniek Concept

Bij de nieuwbouw van de Antoniusschool werd deze lastige situatie in eerste instantie voorzien. Er werd een uniek concept bedacht. De appartementen boven de school konden gebruikt worden als lokaal als de school groeide en verhuurd worden als woning bij krimp van het leerlingenaantal. Tijdens de bouw was er echter geld nodig en werden de appartementen verkocht, waarmee het concept aan diggelen lag en de kiem voor de huidige problemen gelegd werd.

Niet Pendelen

Wethouder Bert Nagel gaat overleggen met alle Kortenhoefse scholen. Hij wil voorkomen dat er gependeld wordt tussen de scholen, waardoor nu deze, dan die school te groot of te klein is. De wethouder streeft er naar om snel met een oplossing te komen, opdat er bij de start van het nieuwe schooljaar een ruimte beschikbaar is.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zware storm Naar volgende bericht