Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Noodlokaal Antoniusschool

Kortenhoef, 21 september 2004. De op 27 augustus in gebruik genomen Antoniusschool was op dat moment al te klein. Het college wil nu een Noodlokaal voor twee groepen plaatsen tussen De Fuik en de nieuwe school.

Persbericht

College wil (nood)lokaal bouwen voor 13e groep Antoniusschool

Het college wil dat leerlingen van de Antoniusschool die nu in het oude gebouw aan de Kerklaan les hebben, zo snel mogelijk verhuizen naar een (nood)lokaal in de buurt van de nieuwe school aan de Zuidsingel. Het college heeft 3 locaties voor een noodlokaal onderzocht. De voorkeur gaat uit naar de groenstrook tussen de sporthal De Fuik en de grens Zuidsingel 7. ‘Dit is onderwijskundig gezien de beste locatie’, aldus het college. De raadscommissie Maatschappelijke Zaken bespreekt het plan, dat een tijdelijke oplossing is voor twee jaar, op 5 oktober a.s.

De Antoniusschool heeft dit schooljaar het nieuwe gebouw aan de Zuidsingel in Kortenhoef in gebruik genomen. In het gebouw zijn 12 groepen ondergebracht. Uit prognoses van juli 2000 bleek dat de school 10 lokalen nodig zou hebben, met een piek van 11 lokalen in 2003 – 2007. Uit de meest recente prognoses van augustus 2004 blijkt dat de onverwacht snel groeiende school nu al recht heeft op een 13e lokaal. Vanaf het schooljaar 2006/2007 waarschijnlijk zelfs op 14. Voor het noodlokaal op de groenstrook moet de gemeente een artikel 17 WRO procedure starten. Het college wil het lokaal zo snel mogelijk plaatsen.
Dit is nodig omdat er nu twee groepen verblijven in het oude gebouw aan de Kerklaan. Dit gebouw is volledig afgekeurd. Er is bovendien sprake van lekkage en een kapotte verwarmingsinstallatie.

Permanente oplossing zoeken
Nadat de tijdelijk huisvesting is gerealiseerd wil het college met alle betrokken partijen overleggen over een permanente oplossing. Op 5 oktober bespreekt de raadscommissie Maatschappelijke Zaken het voorstel van het college.


. RegenHarde wind13º Naar volgende bericht