Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Onderhoud Scholen

Wijdemeren, 21 september 2004. Zoals het een goed huisbaas betaamt, wil het college aan een groot aantal scholen in Wijdemeren onderhoud plegen.

Persbericht

College honoreert diverse verzoeken om
onderhoud aan schoolgebouwen

Het college legt jaarlijks een programma en overzicht voor onderhoud aan schoolgebouwen voor aan de gemeenteraad. Zo ook dit jaar. Op 28 oktober bespreekt de raad het programma 2005. De schoolbesturen kunnen hiervoor jaarlijks bij de gemeente verzoeken indienen. Het college stelt de raad voor de meeste verzoeken te honoreren.

Alle aanvragen van de scholen zijn getoetst op juridische gronden en bouwtechnische noodzaak. Veel verzoeken van schoolbesturen komen volgens het college voor vergoeding in aanmerking. Zo wil het college voor o.b.s. (openbare basis school) De Linde in Loosdrecht ondermeer een nieuwe terreinafscheiding en gedeeltelijke herstrating van het schoolplein vergoeden. Jenaplanschool De Sterrenwachter in Loosdrecht krijgt geld om aan brandveiligheidseisen te kunnen voldoen en een hekwerk te vervangen.

O.b.s. Curtevenne in Kortenhoef krijgt extra kosten aan het dak vergoed en de vervanging van loden stroken en lichtkoepels. De Sint Jozefschool in Nederhorst den Berg kan in 2005 het hang- en sluitwerk vervangen. De Meester Kremerschool krijgt geld voor de aanschaf van een mobiele scheidingswand. De Antoniusschool heeft zoveel extra leerlingen dat het nodig is geld beschikbaar te stellen voor meubiliar voor drie groepen.Geld voor meubilair voor 3 groepen gaat naar de Antoniusschool in Kortenhoef.

De Warinschool in Nederhorst den Berg kan in 2005 ramen vervangen en veiligheidsglasfolie aanbrengen op de binnenzijde van de ramen. Tot slot de Joseph Lokinschool in Ankeveen. Deze school krijgt ondermeer geld voor de meerkosten aan het dak.

Offertes
Om budgetoverschrijdingen achteraf te voorkomen vraagt de gemeente de schoolbesturen 3 offertes in te leveren voor de werkzaamheden in 2005. Uitvoering van het jaarprogramma kost bijna 155.000 euro. De gemeente betaalt dit uit het reguliere budget investeringsplan onderhuisvesting.


. RegenHarde wind13º Naar volgende bericht