Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Brandweer: Samen delen

Wijdemeren, 21 september 2004. De regiogemeenten gaan brandweerofficieren delen met elkaar.

Persbericht

College stemt in met:
Nieuw regionaal Convenant voor operationele leiding Brandweer

Het college van B & W van Wijdemeren stemt in met een nieuw convenant met regiogemeenten om de beschikbaarheid van brandweerofficieren te garanderen. Het vorige convenant is van 2001 en aan vernieuwing toe.

Voor een relatief kleine gemeente als Wijdemeren is het niet haalbaar zelf te voorzien in alle nodige officieren bij grotere incidenten. Regionale samenwerking maakt dit wél mogelijk. In het nieuwe convenant is een apart piket opgenomen voor de regionale officier gevaarlijke stoffen. Ook wordt gesproken over het verbeteren van de kwaliteit van de operationele leiding. Zo dienen nieuwe officieren een competentie analyse te ondergaan en zal een evaluatiesysteem ingevoerd worden om de kwaliteit van optreden te bewaken en te verbeteren.

Het ‘Convenant Operationele Leiding 2004’ wordt aan 9 colleges van burgemeester en wethouders in de regio voorgelegd. Wanneer alle colleges akkoord zijn, zal het algemeen bestuur van de regionale brandweer het convenant in oktober ondertekenen.


. RegenHarde wind13º Naar volgende bericht