Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland wint met 2-4

's-Graveland, 11 september 2005

In Nieuwendam versloeg 's-Graveland de, door vertrokken spelers, gehavende selectie van de gastheren met 2-4.

Tegen een geheel ander Nieuwendam dan vorig seizoen heeft 's-Graveland verdiend gewonnen. De Amsterdammers zagen tot hun schrik de gehele selectie van vorig seizoen vertrekken. Zelfs het tweede elftal is, bij gebrek aan spelers, uit de competitie teruggetrokken.

Dat de nieuwe spelersgroep van de thuisclub het niveau nog niet aankan werd al direct duidelijk. Na de 5-0 nederlaag van vorige week stonden de gastheren binnen een kwartier alweer met 0-3 achter. Nadat een groot misverstand in de eerste minuut hen nog geen schade berokkende werden twee nieuwe fouten vervolgens genadeloos afgestraft. Nunu Alexandre in de derde minuut en Johnny Hendriks vijf minuten later voltrokken het vonnis. 's-Graveland bleef de druk opvoeren en wederom met succes. Net binnen het kwartier werd het 0-3 door Rob Fecken, doordat hij de bal die na een afstandsschot van Alexandre tegen de paal belandde alsnog kon inschieten.

's-Graveland verzuimde vervolgens voor de rust meer afstand te nemen en kreeg het zowaar in de tweede helft moeilijker. De gastheren veranderde van tactiek en namen daarnaast alle risico's en alhoewel zij eerst nog de vierde goal moesten incasseren wisten zij toch nog tot 2-4 te komen. De 's-Gravelandgoal in de twintigste minuut ontstond uit een cornerbal van Reza Navazandeh, die fenomenaal door Michel Schouten werd ingekopt. Door vervolgens het sterke keeperswerk van de Nieuwendam-keeper en de twee Amsterdamse goals, waarvan een uit een strafschop, werd de zege voor blauw-wit toch veilig gesteld.