Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht wint met moeite

Loosdrecht, 11 september 2005

Loosdrecht had het niet gemakkelijk tegen Nieuwland, maar won uiteindelijk met 1-2.

Ingezonden Bericht

Loosdrecht wint weer

Statistieken Nieuwland - Loosdrecht: 1-2 (zaterdag 10 september '05).

• 0-1 Julian Bonaparte (17 e min.)
  • 1-2 Eric Poortenaar (84 e min.)

In de eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Nieuwland heeft Loosdrecht opnieuw drie punten verzameld. Ditmaal werd Nieuwland met 2-1 verslagen. Al in de eerste helft bleek dat Loosdrecht de overwinning ondanks de vroege voorsprong niet cadeau zou krijgen. Toen het na rust tegen een tegengoal aanliep leek puntverlies een logische gevolg. Door een goal van Eric Poortenaar behaalde Loosdrecht tegen de verhouding in alsnog de overwinning.

De tweede wedstrijd van het seizoen dus. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd gewonnen en wilden hier als vanzelfsprekend een goed vervolg aan geven. Het initiatief lag vanaf het begin van de wedstrijd bij Loosdrecht. Nieuwland zakte in en liet Loosdrecht komen. Dat ze uiteindelijk wel heel ver terug gingen leidde tot de eerste goal. Het middenveld van Loosdrecht kon al combinerend de bal bij Julian Bonaparte krijgen die zijn schot via de keeper binnen zag gaan. Nieuwland zou de verdedigende stellingen moeten verlaten en van daaruit kon Loosdrecht de score gaan uitbouwen was nu de gedachte. Dat dat zwaar tegen viel bewees het vervolg van de wedstrijd. Nieuwland nam geduldig het initiatief over en was nadien de bovenliggende partij. Het combineerde een tandje hoger en werd zo vlak voor het einde van de wedstrijd gevaarlijk. De schouder van de keeper van Loosdrecht stond een goal in de weg en daarmee werd de rust met een voorsprong ingegaan. Tijd om de organisatie weer even neer te zetten. Toch bleef Nieuwland dicteren, en had al binnen een paar minuten op voorsprong kunnen komen. De buitenspelval werd omzeild en een vrije doortocht volgde. De spits faalde echter door de bal ruimschoots te ver voor zich uit te spelen. Toch zou de gelijkmaker gaan volgen. Een in de zestien meter gepompte bal kon niet goed worden weggewerkt en viel voor de voeten van een instormende Nieuwlander.

De gelijkmaker was een feit. Loosdrecht snakte naar adem maar pakte het na de gelijkmaker weer op. Was niet van plan om zich over te geven. Kansen volgden voor beide ploegen en de spanning steeg. Uiteindelijk was Loosdrecht die via Eric Poortenaar het verschil maakte Een actie van Said Akchich bracht de bal bij de vrijstaande middenvelder die met een schuiver de winnende goal voor zijn rekening nam. De voorsprong en uiteindelijk de overwinning een feit. Volgende week wacht alweer de derde wedstrijd van dit seizoen. Het sterk geachte Argon komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om half drie, locatie sportpark Hallinckveld.